x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ursulețul Paddington, mesagerul prieteniei: Ambasada Britanică celebrează relația UK - România cu imagini virale

Ursulețul Paddington, mesagerul prieteniei: Ambasada Britanică celebrează relația UK - România cu imagini virale

de Redacția Jurnalul    |    31 Aug 2024   •   10:51
Ursulețul Paddington, mesagerul prieteniei: Ambasada Britanică celebrează relația UK - România cu imagini virale
Sursa foto: British Embassy Bucharest

Cu ocazia Zilei Limbii Române, Ambasada Marii Britanii la București a avut o inițiativă inedităDiplomații britanici au apelat la puterea inteligenței artificiale (AI) pentru a crea o poezie care să ilustreze legăturile dintre cele două țări.

Rezultatul este o creație poetică în limba română, intitulată „Prietenie între România și UK de Ziua Limbii Române".

Poezia, compusă din patru strofe, reușește să îmbine în mod creativ elemente culturale și geografice specifice ambelor țări. De la munții Carpați până la râul Tamisa, versurile trasează o hartă sentimentală a prieteniei româno-britanice.

Un element surprinzător al poeziei este includerea personajului Paddington, celebrul ursuleț din literatura britanică pentru copii. Acesta este descris vizitând România, „împărțind marmeladă și zâmbete pline de viață", creând astfel o punte imaginară între culturile celor două țări.

„De ziua Limbii Române, ne-am gândit să apelăm din nou la puterea AI pentru a genera o poezie care să pună în valoare relația dintre România și Marea Britanie. Rezultatul este absolut adorabil și sperăm să vă încânte la fel de mult ca pe noi”, au postat cei de la Ambasada Marii Britanii la București.

Prietenie între România și UK de Ziua Limbii Române

În Carpați și pe malul Tamisei, România și UK, prieteni de nădejde, Împărtășind povești și visuri în tandem, Cultura și tradițiile se împletesc.

De Ziua Limbii Române, sărbătorim, Legături strânse, neîntrerupte, Din București până la Londra, Prietenia noastră crește și se dezvoltă.

Paddington, ursulețul, Cu pălăria sa roșie și haina albastră, Vizitează România cu drag, Împărțind marmeladă și zâmbete plin de viață.

Pe străzile vechi din Brașov, Sau pe podurile din Londra, Prietenia noastră se întărește, În fiecare zi, mai frumoasă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×