x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Valea Cerbului – Omu/Caz de corupţie cu achitare la final

Valea Cerbului – Omu/Caz de corupţie cu achitare la final

de Miruna Pasa Petru    |    12 Noi 2008   •   00:00

Unul dintre marile dosare de corupţie, ce a stârnit vâlvă la începuturile Parchetului Naţional Anticorupţie, a fost finalizat ieri, cu achitarea acuzatului, fostul consilier guvernamental Virgil Teodorescu.

Supranumit “Corupţie pentru proiectul turistic Valea Cerbului – Omu”, cazul a primit ieri o decizie definitivă la instanţa supremă, după cinci ani de anchete şi procese. Decizia a confirmat nevinovăţia stabilită în favoarea fostului consilier guvernamental Virgil Teodorescu de toate instanţele care au judecat cazul. Acesta a fost acuzat că ar fi cerut iniţial 2 milioane de dolari, apoi 500.000 de dolari, de la omul de afaceri Octavian Ionescu, pentru a-l sprijini în obţinerea unei garanţii guvernamentale menite să ducă la finanţarea proiectului turistic “Valea Cerbului – Omu”. Potrivit acuzării, înaltul funcţionar ar fi primit efectiv din “şpaga” cerută suma de 95.000 de dolari. 

Ancheta a fost demarată în anul 2003, la începuturile activităţii Parchetului Naţional Anticorupţie, şi a fost considerată un exemplu grăitor de luptă împotriva corupţiei la nivel înalt.

×
Subiecte în articol: observator