x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Șpagă pentru vameși: Zeci de polițiști de frontieră de la Vama Calafat au fost reținuți pentru 24 de ore. Luau mită de la șoferi

Șpagă pentru vameși: Zeci de polițiști de frontieră de la Vama Calafat au fost reținuți pentru 24 de ore. Luau mită de la șoferi

de Redacția Jurnalul    |    21 Noi 2023   •   23:17
Șpagă pentru vameși: Zeci de polițiști de frontieră de la Vama Calafat au fost reținuți pentru 24 de ore. Luau mită de la șoferi

26 de polițiști de la punctul de frontieră din Calafat au fost reținuți pentru 24 de ore. Aceștia sunt acuzați de luare de mită și abuz în serviciu.

Potrivit Antena 3 CNN, cei 26 de polițiști sunt acuzați că luau de la șoferii ce treceau prin punctul de frontieră câte 5 euro mită sau câte un pachet de țigări. Conform procurorilor, șefii de tură primeau, la rândul lor, în jur de 20 de euro din încasări.

Polițiștii vor fi prezentanți miercuri în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă.

”În cursul zilei de astăzi, 21 noiembrie 2023, ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – serviciile anticorupție din județele Dolj, Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Olt, Dâmbovița, Sibiu, Caraș-Severin și Hunedoara, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au efectuat percheziții domiciliare în 26 de locații, aflate pe raza județului Dolj.

Cauza penală vizează săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție, respectiv luare de mită, dare de mită și abuz în serviciu, presupus a fi săvârșite, în perioada 2022-2023, de către mai mulți agenți de poliție de frontieră din cadrul Sectorului de Poliție de Frontieră Calafat.

În cauză se beneficiază de sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi ”Frații Buzești” Craiova”, a precizat Direcția Generală Anticorupție.

×
Subiecte în articol: spaga mita vamesi calafat