x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Verde la Polivalentă

Verde la Polivalentă

de Mediafax    |    Aniela Nine    |    23 Aug 2011   •   21:00

Sala Polivalenta care se doreste a semana cu 'o padure desfrunzita' si pe care Ministerul Turismului, prin Compania Nationala de In­ves­titii, o va construi langa com­ple­xul Lia Manoliu pana in 2013, a primit ok-ul, hotararea de Gu­vern care contine indicatorii tehnico-economici fiind publicata ieri in Monitorul Oficial.

Viitoarea sala multifunctionala va avea 16.000 de locuri, se intinde pe o suprafata de 54.636 metri patrati si va costa bugetul de stat aproape 60 milioane de euro, investitia, inceputa anul acesta, urmand a se derula pe trei ani, contributia financiara de la bugetul de stat fiind de 13 milioane de lei in acest an, 130,2 milioane de lei anul viitor si 117,2 milioane de lei in 2013. In expunerea de motive a hotararii, ministerul spunea ca modul de realizare a salii va permite omologarea internationala, astfel incat ulterior sa se poata organiza competitii internationale majore. 'Sala de sport multifunc­tio­nala este conceputa pentru a putea gazdui activitati sportive, precum: hochei, handbal, baschet, gimnastica, tenis de masa, box etc.', preciza ministerul.

Numai ca noua constructie va fi exact langa Complexul 'Lia Manoliu', unde exista deja sali de antrenamente pentru diverse discipline sportive, folosite in prezent de loturile nationale sau olimpice. Cat priveste forma care se doreste de catre minister a o avea sala multifunctionala la exterior, la capitolul arhitectura se scria ca 'anumite elemente se vor profila pe invelisul curbat al salii, facand trimitere la forma vegetala a unei paduri desfrunzite'.

×