x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Verdict în cazul pastorului și fiului său, găsiți morți la Satu Mare: crimă, urmată de sinucidere

Verdict în cazul pastorului și fiului său, găsiți morți la Satu Mare: crimă, urmată de sinucidere

de Adriana Oprea-Popescu    |    12 Mar 2014   •   10:40
 Verdict în cazul pastorului și fiului său, găsiți morți la Satu Mare: crimă, urmată de sinucidere

Ancheta Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare s-a finalizat, confirmând ipoteza pe care Jurnalul Național o lansa încă din luna august a anului trecut: în cazul pastorului Blaga Adrian și al fiului său, găsiți morți la Aciua (Satu Mare), a fost o crimă, urmată de sinucidere.

Citiți și: Ipoteză ŞOC în cazul de la Satu Mare: crimă, urmată de sinucidere

„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că Blaga Adrian a incendiat autoutilitara, folosind motorina cumpărată în acest scop’, se precizează într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare. „În timpul incendiului, acesta i-a aplicat minorului B.T. (n.r. – fiul de 9 ani, Timi) lovituri la nivelul capului şi gâtului cu ciocanul şi maceta, corpuri delicte identificate la fața locului, lovituri care i-au cauzat moartea, după care, cu aceeaşi macetă şi-a provocat o leziune la nivelul gâtului, secționându-şi vasele sangvine. În aceste împrejurări Blaga Adrian a inhalat importante cantități de fum şi monoxid de carbon, care i-au provocat moartea.

Conform raportului medico-legal, moartea acestuia survenea şi din cauza leziunii autoprovocate la nivelul gâtului.

Pe cele două cadavre nu au fost identificate urme de autoapărare.

Expertizarea genetică ADN a corpurilor delicte şi a altor obiecte ridicate de la fața locului au pus în evidență profilul genetic aparținând celor doi decedați şi nu alte profile.

Din analiza şi interpretarea tuturor probelor administrate, rezultă fără putință de tăgadă faptul că, în cauză s-a comis infracțiunea de omor calificat, pe raza localității Aciua, jud. Satu Mare, în autoutilitară, la data de 6.VIII.2013, omor comis asupra minorului B.T. (n.r. - fiul de 9 ani) de către tatăl său, Blaga Adrian, după care acesta s-a sinucis.

În cursul cercetărilor s-au exclus succesiv variantele privind omorul în scop de jaf sau interes material, omorul în scopul recuperării unor sume de bani sau omorul din răzbunare”.

Adrian Traian Blaga, pastor asistent al bisericii Calvary Chapel din Bistrița şi fiul său, Timi (9 ani) au fost găsiți decedați în seara zile de 6 august 2013, într-o autoutilitară abandonată pe raza satului Aciua din Satu Mare. Mașina avea partea din față incendiată, cadavrele celor doi nefiind afectate de foc.

Medicii legiști au stabilit că Adrian Blaga și fiul său au decedat în cursul nopții de 5 spre 6 august. La autopsie s-a mai stabilit că „bărbatul de 39 ani prezenta plagă tăiată înțepată penetrantă a gâtului cu secționare de vase sanguine, iar la examenul intern s-au constatat depuneri de funingină pe tractul respirator, limba și mucoasa esofagului, care s-au putut produce în timpul vieții prin inhalare de fum”, se spune într-un buletin de presă al IJP Satu Mare. În cazul băiețelului de 9 ani, legiștii au constatat ca acesta prezenta „șoc hemoragic ca urmare a unei plăgi tăiate profunde a gâtului cu leziuni de vase sanguine, dar și o fractură deschisă comunitivă cu dislocare a cutiei craniene cu dilacerare duro-cerebrală care s-a putut produce prin loviri active repetate cu un corp dur cu suprafața relativ mică de impact putând fi și ea cauza tanatogeneratoare".

×