x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Veşti excelente de la Primăria Capitalei! Bucureştenii nu vor plăti majorări de preţ la gigacalorie

Veşti excelente de la Primăria Capitalei! Bucureştenii nu vor plăti majorări de preţ la gigacalorie

06 Noi 2018   •   13:27
Veşti excelente de la Primăria Capitalei! Bucureştenii nu vor plăti majorări de preţ la gigacalorie

Bucureştenii nu vor plăti majorări de preţ la gigacalorie, anunţă Primăria Capitalei, marţi, menţionând că face aceste precizări ca urmare a materialelor de presă care susţin, în mod eronat, o apropiată creştere a facturilor populaţiei la încălzire. 

Într-un comunicat de presă, PMB infirmă datele conform cărora o eventuală majorare a preţului de producţie a gigacaloriei se va reflecta în facturile finale plătite de populaţie. 

"Preţul gigacaloriei pentru cetăţenii bucureşteni, consumatori racordaţi la RADET, nu va înregistra creşteri. Informaţia conform căreia ELCEN a solicitat Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) o majorare a preţului gigacaloriei cu aproximativ 10% se referă la preţul de producţie al companiei, şi nu la preţul la consumator. Orice majorare a preţului pe gigacalorie plătit de populaţie are loc numai prin Hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, iar în prezent un astfel de proiect nu se află în lucru la nivelul municipalităţii", a precizat primarul general Gabriela Firea, citată în comunicat. 

PMB reaminteşte că, în prezent, preţul gigacaloriei este de 163,03 lei cu TVA pentru consumatorii casnici. Din acest preţ, tariful gigacaloriei nu a suportat modificări faţă de anul precedent. http://www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: primaria capitalei pret gigacalorie