x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Victimele accidentelor rutiere comemorate în zona Piaţa Presei Libere

Victimele accidentelor rutiere comemorate în zona Piaţa Presei Libere

de Mara Raducanu    |    20 Noi 2011   •   15:31

Victimele accidentelor rutiere au fost comemorate astazi in zona Piata Presei Libere, cu prilejul Zilei Mondiale pentru Comemorarea Victimelor Accidentelor in Trafic. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Interministerial pentru Siguranta Rutiera, Societatea Studentilor in Medicina Bucuresti (SSMB) si Fundatia Dori Slosberg. Conform statisticilor IGPR, in intervalul ianuarie-septembrie 2011, au avut loc 6715 accidente grave, care s-au soldat cu 1452 de morti si 6359 de raniti grav.Viteza neadaptata la conditiile de drum si traversarea neregulamentara sunt cele doua cauze majore ale producerii accidentelor. Peste 1.3 milioane de persoane isi pierd viata anual, la nivel global, in accidente de masina. Din 2005, in memoria lor, Organizatia Natiunilor Unite celebreaza in fiecare an, in cea de-a III-a duminica a lunii noiembrie, Ziua Mondiala pentru Comemorarea Victimelor Accidentelor in Trafic.


5 noiembrie 2011. Stefan Micu si Ana Maria Nistor, ucisi im accidentul de pe Floreasca
Andrei Andronie, 20 de ani, aflat la volanul unui autoturism marca BMW, a lovit puternic taxiul in care tocmai se pregatea sa urce o tanara. I-a omorat pe loc atat pe taximetrist, cat sI pe clienta sa, o tanara de 21 de ani. Andrei Andronie a fost somat de politisti sa sufle in etilotest, dar a refuzat. Ulterior a fost dus la sectia de politie pentru cercetari pentru ucidere din culpa. Ulterior, el a fost arestat preventiv pentru 29 de zile de Judecatoria sectorului 1.Taximetristul Robert Stefan Micu (32 de ani), care a murit in accident, era absolvent a doua facultati si se pregatea de nunta, au declarat rudele acestuia, dupa evenimentul rutier. Sora si unchiul acestuia au spus ca acesta practica taximetria in timpul liber, in rest activand in cadrul unui ONG.

17 decembrie 2010. Duduia cu BMW, Seria 3, Andreea Enache a omorat patru persoane
Reamintim din seria teribilistilor aflati la volan cazul "ambulanta mortii', cand Andreea Enache, o duduie de doar 20 de ani, aflata la volanului unui BMW, Seria 3. Cocotata la volanul masinii imprumutata de la iubit, domnisoara a scapat de sub control bolidul si a bagat in mormant patru persoane care se intorceau, cu o masina BGS, de la sedintele de dializa. Singurul adevar de cinci luni de zile de la accidentul cu pricina este ca patru persoane nevinovate si-au incheiat socotelile cu viata.


Februarie 2011. Betivanul cu BMW, Seria 5, de 19 ani de pe Antiaeriana a ucis doua persoane din Armata Romana
In luna februarie 2011, o alta tragedie rutiera este provocata din cauza unui alt teribilist de 19 ani. Atunci, Gabriel Banu, Comandantul Batalionului 300 Sprijin Logistic, din cadrul Armatei Romane si sotia sa, au murit intr-un accident rutier provocat de beizadeaua aflata la volanul unui bolid BWM, Seria 5. Carambolul de pe Antiaeriana a lasat orfana o fata de 18 ani. Ionut Gheorghe, autorul accidentului a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Surse din cadrul Politiei Rutiere au declarat atunci pentru Jurnalul National ca acesta era beat in momentul producerii tragediei, avand o alcolemie de 1,8.

27 martie 2008. Tatiana Duplei, ucisa pe Kiseleff de afacerista Anamaria Strauss
Tatiana Duplei, din Republica Moldova, avea 20 de ani atunci cand si-a incheiat socotelile cu viata. Era in dupa-amiaza zilei de 27 martie 2008, cand bolidul de lux al afaceristei Anamaria Strauss a lovit-o pe trecerea de pietoni de pe Kiseleff pe studenta din Chisinau. A aruncat-o apoi 20 de metri, fata decedand pe loc. Intr-un final, Instanta a condamnat-o pe Anamaria Straus la plata unor despagubiri morale catre rudele fetei decedate, in suma de 135.000 de ero, plus doi ani cu suspendare.

9 martie 2006. Laura Stoica si logodnicul ei Cristian Margescu
In jurul orelor 21:40, cantareata Laura Stoica a fost implicata intr-un accident rutier alaturi de logodnicul sau in varsta de 36 de ani, cu autoturismul personal marca Renault Clio. La volan se afla Cristian Margescu, cel ce ar fi devenit in scurt timp sotul cantaretei. Desi echipa de descarcerare a ajuns la putin timp dupa eveniment, aceasta nu a mai putut face nimic pentru a le salva viata. Accidentul a avut loc pe raza localitatilor Sinesti-Movilita, pe DN2, cuplul intorcandu-se de la un concert sustinut la Urziceni. Autoturismul cantaretei s-a ciocnit frontal cu o Dacie papuc care intrase pe contrasens. In urma impactului masina s-a rasturnat de trei ori, fiind propulsata la aproximativ 20 de metri.Soferul automobilului care venea din directia opusa si-a pierdut si el viata.

4 decembrie 2004.Basistul Teo Peter ucis de un puscan marin in accident
Teo Peter a murit in 4 decembrie 2004, intr-un accident de circulatie, cand o masina a Ambasadei SUA la Bucuresti a intrat intr-o intersectie pe culoarea rosie a semaforului si a lovit in plin taxiul in care se afla basistul trupei Compact. Soferul - puscasul marin Christopher R. Vangoethem - a scapat de acuzatia de omor, in urma unui proces derulat in Statele Unite.Vangoethem nu a oprit la o intersectie din centrul Bucurestiului si a lovit taxiul, potrivit Politiei.

×
Subiecte în articol: accident rutier