x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO Iohannis: Astăzi avem aproximativ 15.000 de cazuri de COVID-19 și 330 de decese

VIDEO Iohannis: Astăzi avem aproximativ 15.000 de cazuri de COVID-19 și 330 de decese

06 Oct 2021   •   12:05
VIDEO Iohannis: Astăzi avem aproximativ 15.000 de cazuri de COVID-19 și 330 de decese

Preşedintele Klaus Iohannis susţine, miercuri, declaraţii de presă în marja participării la Summitul UE-Balcanii de Vest, la ora 12,00, ora Românei, informează Departamentul Comunicare Publică al Administraţiei Prezidenţiale.

Klaus Iohannis participă, pe 5 și 6 octombrie, la reuniunea informală a Consiliului European şi la Summitul Uniunea Europeană (UE) - Balcanii de Vest, care vor avea loc în Slovenia, la Brdo.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, pe agenda reuniunii Consiliului European principalul subiect de discuţie vizează rolul UE la nivel global. În acest context, vor fi abordate situaţia din Afganistan, acordul de securitate dintre SUA, Marea Britanie şi Australia (AUKUS), precum şi relaţiile cu China.

La Summitul UE - Balcanii de Vest vor fi discutate aspecte legate de reafirmarea perspectivei europene pentru ţările din regiune, cooperarea cu acestea pentru gestionarea efectelor crizei sanitare în plan socio-economic, consolidarea dialogului şi a cooperării în domeniul politic şi securitar. 

"Recunosc, am primit datele de astăzi despre pandemie. Avem aproape 15.000 de cazuri. Din păcate, peste 330 de decese astăzi. Este o catastrofă.", a spus Klaus Iohannis, miercuri.

"Prețurile la electricitate cresc în continuare, avem nevoie de un guvern!", a adăugat apoi Iohannis.

"După votul de ieri, Florin Cîțu mai poate fi premier în vreo formulă de guvern? Luați în calcul să faci o nouă desemnare a sa?", a fost întrebarea adresată de către o jurnalistă, miercuri, pentru Klaus Iohannis.

"Vă întreb pentru că lideri din actuala conducere a PNL spun că Florin Cîțu rămâne propunerea partidului, iar pe scena politică circulă multe scenarii conform cărora, după anumiți pași, intenționați să-l desemnați tot pe Florin Cîțu.", a explicat jurnalista. 

Președintele Klaus Iohannis a răspuns că "orice persoană susținută de o majoritate parlamentară poate să devină premier, evident, așa scrie în Constituție. Nu există nicio piedică."

 

 

×
Subiecte în articol: florin citu Klaus Iohannis