x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vîlceanu: Până vineri avem sarcină să venim cu o evaluare a sumelor ce pot fi alocate pentru măsurile economice

Vîlceanu: Până vineri avem sarcină să venim cu o evaluare a sumelor ce pot fi alocate pentru măsurile economice

30 Mar 2022   •   17:00
Vîlceanu: Până vineri avem sarcină să venim cu o evaluare a sumelor ce pot fi alocate pentru măsurile economice

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a anuntat că, până vineri, trebuie prezentată o evaluare cu privire la sumele care pot fi alocate pentru pachetul de măsuri economice destinate sprijinirii populaţiei în contextul creşterii preţurilor.

"Aştept să vedem pachetul de măsuri. El este în elaborare în acest moment. Fiecare minister, conform sarcinilor pe care premierul le-a dat în ultimele două săptămâni, trebuie să vină cu un pachet de măsuri şi în momentul în care vom vedea care sunt exact, punctual măsurile vom putea să vă spunem exact cu câţi bani putem finanţa, pentru că trebuie prima dată analizat dacă sunt eligibile în cadrul programelor operaţionale aceste cheltuieli şi, nu în ultimul rând, până vineri avem sarcină de la premier să venim cu o evaluare mai clară a sumelor pe care le putem aloca pentru asemenea măsuri. Sunt bani pe care îi putem muta beneficiind de acest nou regulament care ne oferă o flexibilitate mai mare, dar nu aş vrea să avansez o sumă înainte să discutăm foarte clar cu colegii din fiecare autoritate de management pentru a putea şti exact despre ce bani vorbim. (...) Vineri avem sarcină să venim cu această evaluare", a spus Vîlceanu, miercuri, după şedinţa de Guvern.

Dan Vîlceanu

 

×
Subiecte în articol: dan vilceanu