x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Violonista Mihaela Martin nu a fost lăsată în avion. Compania aeriană a considerat că vioara sa, din secolul al XVIII-lea, este „prea mare”

Violonista Mihaela Martin nu a fost lăsată în avion. Compania aeriană a considerat că vioara sa, din secolul al XVIII-lea, este „prea mare”

de Alexandru Dănciulescu    |    24 Sep 2023   •   10:40
Violonista Mihaela Martin nu a fost lăsată în avion. Compania aeriană a considerat că vioara sa, din secolul al XVIII-lea, este „prea mare”
Sursa foto: Facebook Mihaela Martin

Mihaela Martin, violonistă de origine română, susține că personalul companiei aeriene i-a comunicat că vioara sa, un Guadagnini din 1748, este „prea mare pentru a fi luată la bord”.

Violonista de renume mondial susține că i s-a refuzat îmbarcarea de către Ryanair, după ce i s-a spus că vioara sa este prea mare pentru a fi luată la bord.

Martin, care cântă într-un cvartet de coarde cu Michael Barenboim, călătorea dinspre București, atunci când i-a fost refuzată îmbarcarea.

Martin a declarat că și-a rezervat instrumentul muzical, o vioară Guadagnini din 1748, ca bagaj de cabină, dar personalul i-a spus că „ar fi trebuit să îl înregistreze”, deoarece era prea mare pentru a fi luat la bord.

„Am explicat că viorile nu se înregistrează niciodată la cală și m-am oferit să mai cumpăr un bilet.”, a adăugat ea. Martin susține că un membru al echipajului i-a spus că „viorile nu se iau niciodată la bord” și că „va fi concediat dacă nu respectă regulamentul”.

Politica Ryanair privind instrumentele muzicale prevede că viorile, violoncelul și chitarele care „depășesc cerințele privind bagajele de cabină” pot fi transportate în cabină „dacă a fost rezervat un loc pentru acestea și a fost plătit tariful corespunzător”.

Nu este clar dacă instrumentul lui Martin depășea cerințele.

După ce i s-a refuzat îmbarcarea, Martin a mai rămas încă o noapte în capitala României. „Petrec încă o noapte în București, unde din fericire mi-au păstrat camera la hotel", a adăugat ea în postarea sa de pe Facebook.

Martin cântă în toată Europa, susținând concerte cu Filarmonica din București și Staatsorchester Hamburg și participând în acest sezon la Festivalul Verbier și la Festivalul Academiei din Budapesta.

Membră a renumitului Cvartet de coarde „Michelangelo”, Martin a colaborat în trecut și cu legendarul Daniel Barenboim, tatăl colegului său de cvartet de coarde.

Pe lângă angajamentele sale concertistice, Martin este profesor la Universitatea de Muzică din Köln, la Academia Barenboim-Said din Berlin și la Academia Kronberg din Germania.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Mihaela Martin ryanair