x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Viorel Hrebenciuc, audiat la DNA Piteşti

Viorel Hrebenciuc, audiat la DNA Piteşti

de Elly Cârstea    |    02 Mar 2011   •   10:46
Viorel Hrebenciuc, audiat la DNA Piteşti
Sursa foto: Dan Marinescu /Jurnalul National
Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a fost audiat miercuri dimineaţa de către procurorii DNA Piteşti, în dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupţie preşedintele CJ Argeş, Constantin NIcolescu. Parlamentarul social democrat a ajuns la Piteşti în jurul orei 10,30 şi o jumătate de oră mai târziu a plecat, recunoscând că are calitatea de martor:“Am fost chemat în calitate de martor, într-un dosar în care este implicat domnul Nicolescu.Nu pot să vă spun amănunte, este vorba de o anchetă”. Întrebat de jurnalişti dacă ştie cumva dacă a fost citat la audieri şi senatorul Cătălin Voicu, arestat într-un alt caz de corupţie, Hrebenciuc a spus că nu ştie şi că oricum nu poate să dea alte amănunte. Deputatul PSD a mai precizat că nu crede că va mai fi chemat la DNA Piteşti şi altă dată.

Neoficial se spune că audierile în cazul lui Viorel Hrebenciuc au legătură cu extinderea cercetărilor în cazul preşedintelui CJ Constantin Nicolescu, totodată preşedinte PSD Argeş, după ce procurorul DNA a precizat, la recursul de la Curtea de Apel Piteşti, că acesta s-a implicat în actul de justiţie. Mai precis a încercat să ajute la promovarea unui magistrat într-o funcţie de conducere chiar la Curtea de Apel Piteşti. Aceleaşi surse spun că în zilele următoare nu este exclus să fie audiat şi senatorul Cătălin Voicu, care este arestat preventiv într-un dosar care are ca obiect chiar intervenţiile sale la unii judecători.

Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu a fost arestat preventiv în data de 27 ianuarie, pentru 29 de zile, printr-o decizie a Tribunalului Argeş, însă în data de 2 februarie, Curtea de Apel Piteşti a decis cercetarea acestuia în stare de libertate. Constantin Nicolescu este acuzat de DNA de mai multe fapte de corupţie, fiind cercetat în legătură cu accesarea unui program de finanţare nerambursabilă de tip PHARE, în valoare de 880.249,95 de euro, având ca obiectiv reabilitarea a patru unităţi şcolare, o şcoală şi o grădiniţă din Curtea de Argeş, un liceu din Câmpulung Muscel şi o grădiniţă din comuna Budeasa, pretins afectate de inundaţiile din 2005, pe baza unor documente falsificate. A doua acuzaţie este aceea că în perioada 2006 - 2008, Constantin Nicolescu a primit mită de la patronul firmei PIC, Cornel Penescu suma de 66.588,15 de lei şi produse pentru a dispune achiziţionarea de către CJ Argeş a unor produse alimentare şi nealimentare de la această societate, fără a organiza pentru aceasta o licitaţie publică. Cea de-a treia acuzaţie este aceea că în cursul lunii iunie 2009, folosindu-se de funcţia sa, Constantin Nicolescu l-a instigat pe primarul comunei Stâlpeni să nu dea unei persoane o amendă contravenţională de 10.000 de lei, într-un caz privind autorizarea executării construcţiilor. Imediat după verdictul de arestare preventivă a Tribunalului Argeş, din data de 27 ianuarie, lui Constantin NIcolescu i s-a făcut rău şi a fost transferat şi internat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, unde ulterior a fost supus unei operaţii pe cord deschis. Constantin Nicolescu a fost externat pe data de 18 februarie, iar în prezent se reface la domiciliu.

×