x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Virgil Popescu: Termocentrala de la Mintia nu se va vinde la fier vechi

Virgil Popescu: Termocentrala de la Mintia nu se va vinde la fier vechi

09 Feb 2022   •   10:30
Virgil Popescu: Termocentrala de la Mintia nu se va vinde la fier vechi
Sursa foto: Hepta

Termocentrala de la Mintia nu se va vinde la fier vechi, declară, miercuri, ministrul Energiei, Virgil Popescu. El afirmă că a cerut găsirea unui investitor care să construiască o nouă capacitate de producere a energiei electrice, pe gaze naturale, de minim 800 Mw.

„Demontez un fake - news, alimentat de răuvoitori! Le-am explicat și colegilor mei, parlamentari PSD și PNL de Hunedoara, că Termocentrala de la Mintia nu se va vinde la fier vechi! Am solicitat administratorului judiciar că în procedura de vânzare și selecție a unui investitor să solicite ca acesta să ofere garanții ferme că pe amplasamentul de la Mintia se va construi o nouă capacitate de producere a energiei electrice, pe gaze naturale, de minim 800 Mw”, transmite Virgil Popescu.

El afirmă că este de acord ca investițiile Hidroelectrica nefinalizate să fie continuate.

„De asemenea, așa cum am susținut în Parlament, în programul de guvernare, în Coaliție și în Comisia de anchetă parlamentară, pe marginare prețurilor la energie, susțin fără rezerve inițiativa legislativă prin care investițiile Hidroelectricii începute, dar nefinalizate din cauza blocajelor de mediu, să poată fi continuate! Voi veni în viitorul apropiat, în Guvern, cu un proiect de Ordonanță de Urgență pentru a debloca și situația investiției de la Iernut! Da, am venit cu soluții și o vom face și pe viitor! Avem grijă de cetățeni, dar totodată continuăm și investițiile, pentru că doar așa vom putea asigura securitatea energetică a României”, conchide Popescu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Virgil Popescu