x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vitezomanii de la Ambasada SUA

Vitezomanii de la Ambasada SUA

de Mara Raducanu    |    13 Dec 2007   •   00:00
Vitezomanii de la Ambasada SUA

O maşină condusă de un funcţionar al Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti a fost implicată intr-un nou accident rutier, soldat de această dată cu rănirea gravă a unei femei.

Incidentul vine după o serie de alte cazuri in care au fost implicate maşini ale Corpului Diplomatic. In decembrie 2004, Teo Peter, liderul trupei Compact, şi-a pierdut viaţa după ce taxiul in care se afla a fost lovit de o maşină a aceleiaşi ambasade a SUA.


NEATENŢIE ŞI NEPaSARE. Accidentul s-a produs marţi noapte in apropierea Parcului Herăstrău şi, potrivit oamenilor legii, şoferul Kevin L. Sandlin a pierdut din cauza vitezei excesive controlul asupra volanului. Mai mult, americanul a refuzat testul de verificare a alcoolemiei, invocănd imunitatea diplomatică. Martorii spun că acesta avea viteză foarte mare, iar maşina sa a derapat, lovind in plin autoturismul femeii accidentate. Victima a fost transportată la Spitalul Floreasca din Capitală, surse medicale declarănd că aceasta se află momentan in afara oricărui pericol. In timp ce funcţionarul a fost imediat ascuns de ochii presei, la faţa locului au venit să facă cercetarea 12 agenţi de circulaţie, printre care şi şeful Poliţiei Rutiere. Funcţionarului diplomatic i s-a intocmit dosar penal pentru vătămare corporală şi pentru refuzul de a-i fi testată alcoolemia.

După incident, Ambasada SUA a confirmat că Sandlin L. Kevin lucrează ca ataşat in cadrul ambasadei. Mai mult, in declaraţia făcută, misiunea diplomatică a SUA "regretă profund acest accident şi doreşte insănătoşire grabnică conducătorului celuilalt vehicul implicat in accident" şi promite cooperarea cu Poliţia Rutieră Bucureşti şi cu alte autorităţi romăne in derularea anchetei.


Precedente

Un alt accident rutier in care a fost implicată o maşină a Ambasadei SUA la Bucureşti a avut loc in februarie 2005. Diplomatul american a murit pe loc, după ce a rănit două persoane şi a avariat patru autoturisme. Accidentul a avut loc in apropierea sediului ANM. La sfărşitul lunii iunie a acestui an, o altă maşină aparţinănd unui funcţionar al Ambasadei Statelor Unite a fost implicată intr-un accident rutier la Constanţa.

×
Subiecte în articol: observator