x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vizitatori de la 6 luni la 80 de ani, prinşi în Joaca de-a copilăria la TVR, de 1 Iunie

Vizitatori de la 6 luni la 80 de ani, prinşi în Joaca de-a copilăria la TVR, de 1 Iunie

01 Iun 2014   •   16:50
Până la ora 14.00, peste 1000 de persoane, adulţi şi copii, au participat la Ziua Porţilor Deschise la TVR
Studiourile din Bucureşti ale Televiziunii Române au fost vizitate duminică, 1 Iunie, până la ora prânzului, de peste 1.000 de persoane, adulţi şi copii. Soarele a fost aliatul  copiilor şi al familiilor lor, care au răspuns invitaţiei TVR de a participa la Joaca de-a copilăria, lansată de vedetele televiziunii publice.

Porţile TVR au fost deschise, la ora 10.00, de Sonia Argint Ionescu şi Eveline Păuna, primirea invitaţilor fiind transmisă în direct pe posturile TVR 1, TVR 2, TVR Internaţional şi online pe TVR+. Publicul a putut cunoaşte echipa emisiunii Viaţa satului, ale cărei gazde Gabriel Gherghescu şi Dana Constantinescu erau chiar în transmisiune directă, iar copiii au fost încântaţi să vadă îndrăgitele personaje din În curtea bunicilor: bunica - Alexandrina Halic, bunicul - Cristian Mitescu, precum şi pe doamna Geamantan. Emoţionată de întâlnirea cu personajele din În curtea bunicilor, Teodora, o fetiţă de patru ani şi jumătate, nu se mai dădea dusă de lângă bunica Alexandrina Halic.

În Studioul 1, invitaţii, printre care şi un bebeluş de numai 7 luni, adus de tăticul lui în vizită la TVR, au fost aşteptaţi de echipa emisiunii O dată-n viaţă, dar în special de gazda Iuliana Tudor. În stilul caracteristic, Floarea şi Gheorghe au năvălit în platou, stârnind hohotele de râs ale celor prezenţi. Copii, bunici, părinţi au fost provocaţi să cânte Trandafir de la Moldova şi să joace o horă în studioul celei mai iubite emisiuni a TVR – O dată-n viaţă. Alături de public, prin aceleaşi probe a trecut şi Marina Almăşan, vedeta TVR care a oferit copiilor prezenţi cartea ei pentru copii – „Cele 7 păţanii ale lui Victoraş”.

În Studioul 2, amfitrionii Liana Stanciu şi interpretul Andi Bănică au jucat ţară-ţară vrem ostaşi, şotronul, statuile muzicale împreună cu copiii care au păşit în Casa TVR 2. Cei mici au făcut ochii mari la vederea statuilor vivante ale Teatrului Masca. Au dat mâna şi s-au fotografiat cu personajul Charlie Chaplin, au cântat cu Paula şi Ovi, reprezentanţii României la Eurovision 2014. Toată lumea, inclusiv sportivii medaliaţi prezenţi în studio, ştiau cuvânt cu cuvânt piesa Miracle, pe care au interpretat-o cu cei doi. Paula a ţinut să fie prezentă la întâlnirea cu copiii organizată de TVR, deşi aseară a cântat la un mare eveniment muzical la Alba Iulia, iar în seara aceasta are planificat un nou recital la Slobozia. Şi tot în Studioul 2, invitaţii noştri au urmărit o demonstraţie pregătită de lotul de junioare al clubului Steaua, prezentat de comentatoarea TVR Alina Alexoi.

Studioul 3 al TVR este locul unde cei mai mici telespectatori ai TVR au încercat rolul de prezentator de ştiri alături de Mircea Radu, Teodora Popa (Telejurnal TVR 1), Aura Poteraşu şi Radu Tudor (Telejurnalul matinal) şi Cristina Soare (meteo). Gheorghiţa Nicolae, îmbrăcată în costum popular tradiţional, i-a îndrumat pe toţi cei care şi-ar dori, într-o zi, să fie vedetele Tezaurului folcloric. Solista Miss G şi actriţa Raluca Guslicov s-au numărat de asemenea printre animatorii din Studioul 3.

În Studioul Pangrati, amenajat cu aparatură de gimnastică, un miniteren de baschet şi un miniteren de fotbal, comentatorii de sport Emil Hossu Longin, Tudor Furdui, Cristi Mîndru, Bogdan Tomulică, Marian Olaianos au organizat partide de fotbal cu copiii şi însoţitorii lor. Lotul naţional de gimnastică al României, câştigător al europenelor de la Sofia, i-a surprins pe vizitatori cu o demostraţie de gimnastică, dar şi cu multă veselie. Vlad Moldoveanu, cel mai bun baschetbalist român la ora actuală, s-a numărat printre invitaţii echipei TVR la întâlnirea cu publicul. Internaţionalul Gabi Popescu, dar şi antrenorul Mihai Stoichiţă le-au explicat copiilor secretele şutului la poartă şi s-au întrecut cu ei la înscris goluri. Cu toţii s-au antrenat pentru cel mai mare eveniment fotbalistic al verii – Cupa Mondială FIFA Brazilia 2014 – transmis în exclusivitate de Televiziunea Română începând cu 12 iunie.

×