x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Voucherele de alimente: greșeli care duc la blocarea cardului și sancțiuni drastice

Voucherele de alimente: greșeli care duc la blocarea cardului și sancțiuni drastice

de Redacția Jurnalul    |    17 Apr 2023   •   00:05
Voucherele de alimente: greșeli care duc la blocarea cardului și sancțiuni drastice
Sursa foto: Hepta

Românii care au voucherele pentru alimente trebuie să ştie că există riscul de blocare a tichetelor sociale în anumite cazuri.

În plus, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloş, anunţa recent sancţiuni drastice pentru românii care cumpără alcool sau tutun cu voucherele de alimente date de Guvern.

Potrivit Antena 3 CNN, Marcel Boloş anunţă că amenzile în cazul celor care cumpără alcool sau tutun cu voucherele pentru alimente ajung până la 6.500 de lei. De asemenea, aceştia riscă să le fie blocat cardul.

"Se pot aplica amenzile care nu sunt deloc de neglijat, pentru că merg până la 40 de puncte de amendă, undeva în jurul a 6.500 de lei.

Însă, dacă vom vedea că acest fenomen se generalizează, putem introduce şi sancţiuni mai dure.

(…) Dacă vedem că lucrurile iau amploare, atunci probabil că vom modifica Ordonanţa şi pentru cei care sunt în această situaţie le vom retrage cardurile sociale", a anunţat ministrul.

Cât timp sunt valabili banii de pe voucherele de alimente

De asemenea, cardul va fi blocat dacă se constată că acesta a fost folosit de către o altă persoană în afară de deţinător.

În situația în care posesorul legal al cardului nu se poate deplasa la operatorii economici, acesta poate să înmâneze cardul împreună cu actul de identitate unei persoane din cadrul familiei.

×