x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea probabilă - 23 ianuarie 2009

Vremea probabilă - 23 ianuarie 2009

de Dan Panaitescu    |    23 Ian 2009   •   00:00

În Crişana, Banat, sudul Transilvaniei şi al Munteniei, mercurul termometrelor a trecut încă de dimineaţă de 10°C, ajungând ieri la amiază la 19°C, valoare înregistrată la Giurgiu.

Şi minimele nocturne au fost preponderent pozitive şi se vor menţine ridicate şi în următoarea perioadă de timp. Vor mai fi şi precipitaţii sub formă de ploaie, inclusiv în zonele montane înalte, unde stratul de zăpadă va continua să se diminueze. Sistemele noroase care vor mai determina ploi în zona geografică a României sunt de provenienţă mediteraneeană, însă circulaţia aerului le dirijează mai mult către Alpi şi Balcani, unde îşi lasă o mare parte din potenţialul de umezeală şi doar cele care reuşesc să ocolească aceste obstacole muntoase ar putea determina mai multe ploi. Prefrontal, la limita inferioară a atmosferei şi în altitudine, va mai pătrunde aer cald dinspre nordul Africii, dar în condiţiile în care mai există şi aport de umezeală la sol dinspre Marea Neagră, în zonele situate în exteriorul arcului carpatic este foarte probabil să mai fie ceaţă, asociată cu burniţă.
  • meteorolog Romica Jurca

 
La munte
Azi (vineri):
Vremea se va menţine caldă pentru această perioadă din an. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua pe arii mai extinse ziua în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curbură, iar noaptea mai ales în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali.

Mâine (sâmbătă):
Deşi temperatura aerului va marca o scădere uşoară, vremea va fi caldă. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii restrânse, ziua în nordul Carpaţilor Orientali, iar spre seară şi noaptea, pe arii extinse în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali şi doar izolat în rest. La peste 2.000 m altitudine vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat.

Poimâine (duminică):
Vremea se va menţine caldă pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii extinse vor fi ploi, moderate cantitativ. În zona înaltă vor fi lapoviţe şi ninsori. Vântul va prezenta unele intensificări, mai ales pe creste.

 

Bucureşti:

Centru:             max.: 120C     min.: 40C
Periferie:           max.: 100C    min.: 20C

Azi (vineri):
Vremea se va menţine caldă pentru această perioadă.
Cerul va fi noros şi temporar va ploua. Vântul va sufla moderat.
Presiunea atmosferică va scădea accentuat.

Mâine (sâmbătă):
Vremea va fi caldă pentru această perioadă din an. Cerul va fi temporar noros, iar noaptea vor fi condiţii de ploaie slabă. Vântul va sufla slab până la moderat. Maxima: 11°C; minima: 2°C.

Poimâine (duminică):
Vremea va fi caldă pentru această perioadă a anului. Cerul va fi noros şi temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Maxima: 10°C; minima: 5°C.

×
Subiecte în articol: vremea meteo