x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea probabilă 24 noiembrie 2008

Vremea probabilă 24 noiembrie 2008

24 Noi 2008   •   00:00

La trecerea frontului peste zona geografică a României s-au produs fenomene specifice iernii şi temperatura aerului a înregistrat o scădere, semnificativă la valorile nocturne, dar şi la valorile diurne.



Pe un fond mai mult noros, au fost precipitaţii în toată ţara, asociate cu intensificări susţinute ale vântului. Acestea au fost predominant sub formă de ploaie în sud şi est şi mai ales ninsori în celelalte regiuni, şi s-a depus un strat de zăpada care la munte a atins 72 cm, iar în zonele mai joase din Transilvania au fost până în 25 cm. Pe arii restrânse, în Moldova, Muntenia şi Dobrogea, primul strat de zăpadă a fost mai subţirel, de câţiva centimetri. În următoarele zile vremea va avea alte caracteristici de la o zi la alta, schimbare condiţionată de apropierea treptată a nucleului format ca urmare a invaziei polare în bazinul Mării Mediterane. Acest nucleu depresionar, în deplasarea spre est, în mişcarea sa turbionară, va aduce la început aer cald şi umed, apoi aer rece. Astfel, astăzi, un aer rece postfrontal, stabil, vremea va fi frumoasă şi spre seară vor apărea nori şi precipitaţii mixte asociate frontului cald, marţi, în plină advecţie de aer cald şi umed, mediteranean, vor fi ploi slabe în jumătatea nord-vestică, iar temperatura aerului va creşte şi va reapărea ceaţă în zonele joase, iar miercuri la intrarea frontului rece, aria ploilor se va extinde spre jumătatea sud-estică şi se va răci. (meteorolog Doina Mărăşoiu)

BUCUREŞTI


Centru:       max.: 7°C   min.: –1°C
Periferie:    max.: 7°C   min.: –3°C

Azi (luni):
Deşi valorile termice vor creşte uşor, vremea se va menţine rece pentru această perioadă a anului. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Mâine (marţi):
Vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârşitul intervalului. Vântul va sufla slab până la moderat. Presiunea atmosferică va creşte spre sfârşitul intervalului. Maxima:  12°C, iar minima: 2°C.

Poimâine (miercuri):
Vremea va intra într-un proces de răcire. Cerul va fi noros şi temporar va ploua. Vântul va sufla moderat. Maxima: 7°C, iar minima: 0°C.

LA MUNTE


Azi (luni):
Deşi temperatura aerului va creşte uşor, vremea se va menţine rece pentru această perioadă a anului. Cerul va fi variabil, dar se va înnora spre seară şi noaptea, începând cu masivele din vestul ţării, şi va ninge pe arii relativ extinse în Carpaţii Occidentali şi nordul Carpaţilor Orientali şi izolat în restul zonei. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări în zona înaltă.

Mâine (marţi):
Vremea se va încălzi. Cerul va fi mai mult noros şi vor cădea precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va prezenta intensificări în zona înaltă. Dimineaţa, pe văi şi în depresiuni, pe arii restrânse va fi ceaţă.

Poimâine (miercuri):
Vremea va intra într-un proces de răcire. Cerul va fi mai mult noros şi vor cădea precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, mai ales ziua, pe arii relativ extinse în Carpaţii Meridionali şi Orientali şi local în restul zonei. Vântul va prezenta intensificări.

PRESIUNEA ATMOSFERICĂ


Azi (luni):
Presiunea atmosferică va scădea uşor, îndeosebi în a doua parte a intervalului, de la valori în jur de 752 mmHg până la valori în jur de 749 mmHg.

Mâine (marţi):

Presiunea atmosferică va creşte, spre sfârşitul intervalului, de la valori în jur de 748-749 mm Hg până la valori în jur de 753 mm Hg

×
Subiecte în articol: vremea meteo