x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea probabilă 7 februarie 2009

Vremea probabilă 7 februarie 2009

de Dan Panaitescu    |    07 Feb 2009   •   00:00

În ţara noastră şi ieri a fost foarte cald. La amiază, majoritatea valorilor de temperatură erau mai mari decât cele de joi şi cu foarte mult peste cele ce ar fi fost normale la această dată.



 Formaţiuni noroase de origine mediteraneană vor aduce ploi, în principal începând de diseară, mai întâi în regiunile sud-vestice, apoi şi în restul teritoriului, ploi care o data cu pătrunderea de aer rece în Câmpia Panonică se vor transforma în lapoviţă şi în ninsoare în Banat, Crişana, Maramureş, vestul Transilvaniei, dar şi în Oltenia, apoi în nord şi în centru. Va urma o scădere de temperatură şi o intensificare a vântului, dar o dată cu apariţia în forma solidă este posibil ca precipitaţiile să se restrângă ca arie şi chiar să înceteze, inclusiv la munte, unde stratul de zăpadă s-a diminuat foarte mult şi este puţin probabil să se refacă în aceste zile. Chiar dacă temperatura aerului va fi în scădere, valorile ce urmează să se înregistreze mai cu seama luni (şi minime şi maxime) vor fi cu cel puţin 8°C mai mici decât cele de până acum, dar încă peste cele obişnuite pentru prima decadă a lunii februarie. (meteorolog Romica Jurca)

BUCZREŞTI


Centru:
       max.: 14°C     min.: 5°C
Periferie:     max.: 13°C   min.: 4°C

Azi (sâmbătă):
Vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această perioadă a anului. Cerul va fi temporar noros, iar noaptea este posibil să plouă slab. Dimineaţa va fi ceaţă.

Mâine (duminică):

Vremea se va menţine deosebit de caldă. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua. Vântul va sufla slab. Noaptea va fi ceaţă. Maxima: 13°C; minima: 3°C.

Poimâine (luni):
Deşi temperatura aerului va marca o scădere, vremea se va menţine caldă pentru această dată. Cerul va mai prezenta înnorări, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Maxima: 9°C; minima: –1°C.

LA MUNTE


Azi (sâmbătă):

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă a anului. Cerul va fi temporar noros. Mai ales spre seară şi noaptea va ploua local în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări în zona înaltă.

Mâine (duminică):

Vremea se va menţine deosebit de caldă. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse vor cădea precipitaţii sub formă de ploaie, iar noaptea vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Izolat, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în zona înaltă. Temperatura aerului va scădea uşor.

Poimâine (luni):

Deşi valorile termice vor marca o scădere, vremea se va menţine caldă pentru această dată în cea mai mare parte a zonei montane. Cerul va fi temporar noros şi local vor cădea precipitaţii mixte. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări.

PRESIUNEA ATMOSFERICĂ


Presiunea atmosferică reprezintă forţa exercitată de aerul atmosferic pe unitatea de suprafaţă. Aceasta se măsoară cu ajutorul barometrului, iar înălţimea coloanei de mercur a acesteia variază în strânsă legătură cu starea vremii. Presiunea atmosferică normală este de aproximativ 760 mm Hg.

Azi (sâmbătă):
Presiunea atmosferică va scădea de la valori în jur de 746 mm Hg până la valori de 740-741 mm Hg.

Mâine (duminică):
Presiunea atmosferică va mai scădea uşor în prima parte a intervalului până la valori în jur de 738 mm Hg apoi va creşte până la valori în jur de 742 mm Hg.

PROGNOZA ÎN EUROPA


Cerul va prezenta înnorări în cea mai mare parte a continentului. Vor cădea precipitaţii sub formă de ploaie în spaţiul învecinat Mării Adriatice, ploaie, lapoviţă şi ninsoare în ţările vestice şi de nord-vest, dar şi în zonele de munte şi mai ales ninsori în nord şi în nord-est. În regiunile cu ploi vor fi posibile şi descărcări electrice, iar cantităţile de apă vor fi însemnate în zona Munţilor Alpi, a Alpilor Dinarici şi în vestul Munţilor Balcani. Vântul va prezenta intensificări în Franţa, Spania, Portugalia şi Italia. Temperatura aerului va scădea uşor faţă de ziua precedentă în vestul şi în sud-vestul Europei şi va fi în creştere în extremitatea de răsărit. Valorile vor putea fi comparabile cu cele înregistrate în intervalul anterior. În est şi în sud-est va mai fi ceaţă pe arii extinse dimineaţa şi din ce în ce mai restrânse seara. (meteorolog Romica Jurca)

×
Subiecte în articol: cerul vremea meteo