x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zeci de cadavre de căprioare au fost găsite pe un câmp din judeţul Arad

Zeci de cadavre de căprioare au fost găsite pe un câmp din judeţul Arad

de Mediafax    |    29 Dec 2011   •   09:42
Zeci de cadavre de căprioare au fost găsite pe un câmp din judeţul Arad

Zeci de cadavre de caprioare au fost gasite pe un camp de langa localitatea aradeana Nadab, autoritatile suspectand ca acestea au murit otravite dupa ce localnicii au stropit excesiv terenurile cu substante impotriva rozatoarelor, informeaza MEDIAFAX.

Directorul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Arad, Gheorghe Ban, a declarat ca localnicii din Nadab au descoperit caprioarele moarte si au sunat la 112.

Autoritatile au inceput o ancheta, iar in ultimele 24 de ore au ridicat de pe terenuri agricole 35 de cadavre, insa nu exclud sa fi murit mai multe caprioare."Am realizat necropsii si am constatat ca animalele aveau leziuni hemoragice interne foarte severe, care pot fi provocate de anumite substante chimice. Am trimis la laborator probe biologice pentru a stabili despre ce substante este vorba", a declarat Gheorghe Ban.El a spus ca se fac cercetari in fondul de vanatoare din zona Nadab pentru ca ar putea exista mult mai multe cadavre in vegetatie sau in preajma lacurilor.

"Ne temem sa nu existe localnici care sa ridice cadavrele pentru consumul de carne", a declarat seful DSVSA Arad, care ii avertizeaza pe localnici sa nu manance din carnea animalelor gasite moarte.

Reprezentantii Politiei judetene afirma ca terenurile agricole pe care au fost descoperite caprioarele moarte sunt ale unor localnici din Nadab.

"S-a stabilit ca pe terenurile respective au fost imprastiate substante toxice pentru combaterea rozatoarelor", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei judetene Arad, Camelia Tuduce.

Proprietarii terenurilor agricole ar putea fi cercetati penal pentru distrugere daca proprietarii fondurilor de vanatoare afectate vor depune plangeri.

×
Subiecte în articol: cadavre arad vănătoare caprioare