x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Moș Martin invadează România! Zeci de mesaje Ro-Alert, emise în weekend pentru a semnala prezența urșilor

Moș Martin invadează România! Zeci de mesaje Ro-Alert, emise în weekend pentru a semnala prezența urșilor

de Redacția Jurnalul    |    02 Sep 2024   •   11:30
Moș Martin invadează România! Zeci de mesaje Ro-Alert, emise în weekend pentru a semnala prezența urșilor

Autoritățile au emis, în weekend, 46 de mesaje prin intermediul sistemului Ro-Alert, anunță IGSU. Cele mai multe dintre acestea, 33, au semnalat prezența urșilor în 15 județe.

„În ultimul sfârșit de săptămână al acestei veri, la nivel național, pompierii au gestionat peste 5.000 de situații de urgență. În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, echipajele de stingere au fost solicitate să intervină pentru lichidarea celor 534 incendii izbucnite la nivel național. Din totalul acestor situații, un procent de peste 70% este reprezentat de arderile necontrolate, suprafața de teren afectată fiind de peste 1.600 ha. Totodată, în acest interval de timp, s-au înregistrat 3.950 solicitări pentru acordarea măsurilor de prim ajutor în urma cărora 3.700 de persoane aflate în dificultate au fost asistate medical”, transmite Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Pompierii au intervenit la 746 de situații pentru salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții și 15 cazuri pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme avariate.

„În ceea ce privește avertizarea populației, în cele trei zile au fost transmise 46 de mesaje prin intermediul sistemului RO-ALERT pentru informarea cetățenilor și luarea măsurilor de autoprotecție. Cele mai multe dintre acestea (33) au semnalat prezența animalelor periculoase (urși) în județele Alba, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Mureș, Neamț, Sibiu, Vâlcea și Vrancea”, potrivit sursei citate.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: urşi mesaje ro-alert weekend romania invazie