x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zgonea: Plenul va discuta cazul deputatului Ion Diniță pe 20 octombrie

Zgonea: Plenul va discuta cazul deputatului Ion Diniță pe 20 octombrie

11 Oct 2014   •   19:41
Zgonea: Plenul va discuta cazul deputatului Ion Diniță pe 20 octombrie

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat, după ședința Biroului Permanent, că plenul se va reuni pe data de 20 octombrie pentru a discuta cazul deputatului Ion Diniță.

Potrivit președintelui Camerei Deputaților, cazul deputatului Valerian Vreme va fi discutat în data de 13 octombrie.

"Suntem obligați, conform legii, ca raportul care se face în comisie în cinci zile să ajungă la plen. Plenul pentru cazul deputatului Diniță va fi luni, 20 octombrie. Luni, marți, miercuri — Comisie juridică. Lunea aceasta, 13 octombrie, discutăm despre Valerian Vreme, peste o săptămână de Diniță. Păstrăm procedura. Cel care este acuzat de reținere trebuie să vină în fața comisiei cu avocat sau fără să-și prezinte argumentele. Votul este secret", a spus sâmbătă Zgonea.

Întrebat de ce colegii din partidele de opoziție din Biroul Permanent nu s-au prezentat la ședința de sâmbătă, Zgonea a spus că el i-a chemat pe toți membrii BP printr-un mesaj.

"Eu îmi aduc colegii din partidele din arcul guvernamental, ceilalți colegi ai mei sunt foarte buni la televiziuni. Foarte buni, foarte bine pregătiți la emisiuni. Când vin aici dacă dă bine la stenogramă, bine, dacă e să facă votul, sunt un pic răciți. (...) Eu sunt obligat să-i convoc, în rest au lideri politici pe care-i invitați la emisiuni, se dau rotunzi, eu le trimit un SMS prin care îi invit", a afirmat Zgonea.

El a declarat că cel mai probabil jumătate din cei care nu s-au prezentat la ședința Biroului Permanent de sâmbătă vor fi sâmbătă seară pe stadion, la meciul de fotbal România — Ungaria.

"Jumătate din ei sunt pe stadion. Stadionul e mai aproape de inimile lor decât bătălia împotriva corupției", a mai spus președintele Camerei Deputaților.

Procurorul general Tiberiu Nițu a transmis ministrului Justiției referatul Direcției Naționale Anticorupție pentru a solicita Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului Ion Diniță, pus sub acuzare în dosarul de corupție al președintelui CJ Brașov, Aristotel Căncescu. 

×