x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ZIUA ÎNDRĂGOSTIŢILOR. Tradiţii ieşite din comun din jurul lumii de Valentine's Day

ZIUA ÎNDRĂGOSTIŢILOR. Tradiţii ieşite din comun din jurul lumii de Valentine's Day

14 Feb 2014   •   13:58
ZIUA ÎNDRĂGOSTIŢILOR. Tradiţii ieşite din comun din jurul lumii de Valentine's Day

Ziua Îndrăgostiților este o zi specială în America și în alte țări din întreaga lume. Valentine's Day se sărbătoreşte de obicei oferind ciocolată, cadouri, flori sau cu o cină romantică alături de persoana iubită. În alte ţări, însă, obiceiurile de Ziua Îndrăgostiților sunt un pic diferite.

Valentine's Day: Ce să faci şi ce să NU faci de Ziua Îndrăgostiţilor ca să ai NOROC în dragoste


În Vietnam, de exemplu, există un alt mod de a sărbători Valentine’s Day, pe lângă cele deja cunoscute. Cuplurile se îmbracă de Ziua Îndrăgostiţilor în același stil și/sau în aceeaşi culoare.

În Japonia există două Zile ale Îndrăgostiților. Pe 14 februarie, fetele oferă ciocolată neagră băieţilor pe care îi plac. Pe 14 martie, "Ziua Albă", băieții oferă prăjituri sau ciocolată albă fetelor de care sunt îndrăgostiţi.

VEZI ŞI 7 obiceiuri neobişnuite de Valentine's Day din jurul lumii. În ce ţară oamenii plâng de tristeţe


Pe parcursul zilei de 14 februarie, tradiția spune că femeile dau bărbaţilor daruri de ciocolată. Cu toate acestea, tipul de ciocolată dăruit depinde în mare măsură de natura relației. Giri-choko este cumpărată pentru şefi, colegi și prieteni apropiaţi de sex masculin. Giri înseamnă "obligație" și, prin urmare, aceste bomboane de ciocolată nu poartă nicio asociere romantică. Prin contrast, Honmei-choko este dăruită iubiților sau soților. Aceste bomboane de ciocolată sunt foarte speciale, deoarece sunt realizate manual de către femei. Barbaţii care primesc Honmei-choko de Ziua Indrăgostiţilor sunt foarte norocoşi.

Descoperă mai multe obiceiuri din jurul lumii cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor pe RomâniaTV.net.

×