x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Petrom ia în calcul reduceri de personal în acest an

Petrom ia în calcul reduceri de personal în acest an

18 Feb 2016   •   17:31
Petrom ia în calcul reduceri de personal în acest an

OMV Petrom nu și-a propus concedierea unui număr anume de angajați, însă este posibil ca în acest an compania să fie nevoită să recurgă la reduceri de personal, ca urmare a scăderii investițiilor, a declarat, joi, Mariana Gheorghe, CEO al companiei, într-o conferință de presă, scrie agerpres.ro.

'Nu ne-am propus niciodată o țintă de concedieri. Este posibil ca în acest an, în urma presiunii făcute de reducerea investițiilor, să se ajungă și la reduceri de personal, însă nu avem o țintă în acest sens", a arătat Mariana Gheorghe.

Potrivit sursei citate, anul trecut numărul salariaților Petrom a fost redus cu 5%, de la 16.948 la 16.032, aceasta după ce unele activități din companie au fost externalizate cu tot cu angajați.

Anul trecut, compania și-a redus investițiile cu 38%, până la 3,9 miliarde de lei. Pentru acest an, OMV Petrom estimează investiții mai mici cu 10-20% față de 2015.

De asemenea, întrebată dacă are de gând de repornească rafinăria Arpechim Pitești, în contexul actual care este favorabil marjelor de rafinare, Mariana Gheorghe a arătat că acest lucru nu s-ar justifica, întrucât există încă o supracapacitate pe piața de rafinare.

"Ne așteptăm în continuare la închideri de rafinării, din cauza supracapacităților de procesare de pe piață. Nu avem niciun fel de intenție de a reporni Arpechim în această situație. O parte din această rafinărie este utilizată pentru depozitarea carburanților și a țițeiului", a adăugat oficialul Petrom.

×
Subiecte în articol: mariana gheorghe petrom concedieri