x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică 74% dintre cetățeni se vor prezenta la urne. Cu cine votează românii la alegerile locale

74% dintre cetățeni se vor prezenta la urne. Cu cine votează românii la alegerile locale

07 Sep 2020   •   16:15
74% dintre cetățeni se vor prezenta la urne. Cu cine votează românii la alegerile locale

La alegerile locale din această lună PNL se află în fruntea preferințelor electoratului, 33% dintre votanți declarându-se în favoarea candidaților acestei formațiuni politice, urmat de PSD cu 26%, USR PLUS cu 16%, Pro România cu 7%. Pe următoarele locuri se află PMP cu 5%, PPU-SL, UDMR și ALDE la egalitate, cu câte 4%, reiese dintr-un sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională CURS.

Vestea bună este că 74% dintre cetățenii cu drept de vot au declarat că se vor prezenta la urne la scrutinul din această lună. Chiar și în contextul creșterii infecțiilor cu COVID-19, circa 64% dintre români sunt dispuși să participe la următoarele alegeri.

Cu toate astea,  69% dintre participanții la studiu consideră că România merge într-o direcție greșită, iar 28% spun că țara se află într-o situație similară cu cea din urmă cu 4 ani, iar 24% cred că că starea lucrurilor este puțin mai rea.

Sondajul CURS a fost realizat la nivel național, pe un eșantion de 1.067 de persoane din mediul urban, cu drept de vot, în perioada 28 august - 4 septembrie 2020. Marja de eroare este de 3%, iar nivelul de încredere se ridică la 95%

×
Subiecte în articol: alegeri locale curs