x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică A treia oara la vot

A treia oara la vot

15 Iun 2004   •   00:00

POLITIC

Daca duminica, la Costinesti, repetarea alegerilor a facut ca reprezentantul PSD sa castige primaria, la Costuleni se poate spune ca ziua de 13 a fost cu ghinion: se va organiza al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarului, localnicii fiind chemati a treia oara la vot.
ANIELA NINE

In urma repetarii alegerilor, duminica, 13 iunie, in comuna constanteana Costinesti a avut loc o rasturnare de situatie. Daca dupa alegerile de la 6 iunie, candidatul PNL Ilie Bladu a obtinut un numar mai mare de voturi decat actualul primar pesedist Traian Cristea, rezultatele anuntate ieri de Biroul sectiei de votare din Costinesti arata ca, de data aceasta, Cristea este cel care a castigat primaria. Conform centralizarii facute duminica seara, dupa inchiderea urnelor, de Biroul sectiei de votare din Costinesti, Traian Cristea (PSD) a obtinut un nou mandat, in favoarea sa fiind exprimate 884 de voturi, in timp ce contracandidatul sau, Ilie Bladu (PNL), a obtinut doar 654 de voturi dintr-un total de 1.612 voturi valabil exprimate. Pentru Consiliul Local al comunei Costinesti, PSD a adunat 765 de voturi, ceea ce inseamna 6 mandate de consilieri. PNL are 560 de voturi, insemnand 4 mandate, iar PD are 94 de voturi - un mandat. Pe lista pentru Consiliul Judetean Constanta, PSD a obtinut 860 de voturi, PNL - 552, PD - 57, PRM - 48 si PUR - 16. BEC a decis anularea alegerilor pentru primar si consilieri locali la Costinesti si desfasurarea unui nou scrutin, pe motiv ca alegerile au fost fraudate. Sesizarea privind fraudarea alegerilor a fost facuta de primarul PSD al localitatii, Traian Cristea, candidat pentru un nou mandat, care a reclamat ca au fost inregistrate 49 de buletine in plus fata de numarul celor care au votat. In aceste conditii, reprezentantul PNL, Bladu Ilie, ar fi adunat mai multe voturi decat Traian Cristea.

COSTULENI. Si la Costuleni, alegerile locale au fost reluate duminica, 13 iunie, dupa ce BEJ Iasi a constatat nulitatea rezultatelor alegerilor de la 6 iunie la Sectia de votare nr. 2 din satul Covasna. Acest fapt a fost determinat de diferenta dintre numarul de persoane prezente la vot si numarul buletinelor de vot existente in urne in momentul incheierii votarii. Presedintele BEJ Iasi, Alice Stoica, a explicat diferenta, aparuta la alegerile de la 6 iunie, intre numarul de alegatori si numarul de voturi prin faptul ca "unii localnici au votat fara sa semneze in listele electorale". Membrii comisiei de votare au motivat neglijenta prin faptul ca unul dintre ei a avut o criza de epilepsie, iar timp de 30 de minute au incercat sa-i acorde asistenta medicala. In urma centralizarii rezultatelor, la scrutinul de la 13 iunie, candidatul PSD Dimitrie Nechita a obtinut 47,1% din totalul voturilor valabil exprimate, iar reprezentantul PNL Dumitru Harabagiu, 44,2 %, cei doi urmand sa se infrunte in al doilea tur de scrutin.

SUMA: Batalie dura pe electorat

Sechelariu trece la amenintari

A treia oara la vot

Campanie electorala de opt zile

Se scot dosare de la naftalina

PSD, acuzat de cumpararea unor consilieri
×
Subiecte în articol: politic voturi