x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Acuzatii PD - Frunda la APCE, impotriva Romaniei

Acuzatii PD - Frunda la APCE, impotriva Romaniei

de Mihaela Suciu    |    27 Ian 2007   •   00:00

PD-istul Cezar Preda il acuza pe Frunda ca denatureaza realitatile din Romania cand sustine ca drepturile minoritatii maghiare nu sunt respectate.
La 24 ianuarie, seful delegatiei romane la APCE, Gyorgy Frunda, si alti 24 de parlamentari - majoritatea membri ai PPE sau ai Partidului Socialist European - au depus o motiune privind discriminarea minoritatii maghiare in invatamantul superior romanesc. Semnatarii se refera la situatia de la Universitatea Babes-Bolyai, unde caracterul multicultural, trilingv, stabilit prin statut, nu se reflecta in practica. Acestia argumenteaza ca rectorul Universitatii a interzis utilizarea limbii maghiare pentru diferite inscriptii in incinta institutiei, iar studentii maghiari nu au acces la toate materiile pe care solicita sa le studieze in limba materna.

Preda a spus ca initiativa lui Frunda este reprobabila si ca este inadmisibil ca el sa participe la un demers indreptat impotriva tarii. Reprezentantul PD a mai spus ca, dupa discutiile pe care le-a avut cu presedintele APCE sau cu liderul PPE, actiunea lui Frunda nu are sanse de reusita.

×
Subiecte în articol: politic