x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adrian Năstase, pe blogul personal: "Incet-incet, guvernul Ciolos se transformă in regimul Iohannis! Ce urmează?"

Adrian Năstase, pe blogul personal: "Incet-incet, guvernul Ciolos se transformă in regimul Iohannis! Ce urmează?"

20 Dec 2015   •   17:30
Adrian Năstase, pe blogul personal: "Incet-incet, guvernul Ciolos se transformă in regimul Iohannis! Ce urmează?"

<< Incet-incet, guvernul Ciolos se transformă in regimul Johannis. Ce se va intâmpla in anul care vine? Probabil că vom avea un an de asteptare si de pregătire pentru parlamentare. In bloc-starturi, la ministere sunt asezate persoanele potrivite, schimbarile fiind realizate in trepte si fără zgomot. Si la PSD e multă liniste. Partidul are impresia că este incă la putere. Poate doar unii dintre membrii săi. La televiziuni, in continuare, stiri despre accidente de circulatie. La vamă, multi din cei care au votat „lucrul bine făcut” in urmă cu un an, asteaptă câte 6 ore să intre in tară.

Democratia luptă să supravietuiască in Polonia – cel putin asa spun zecile de mii de polonezi care au iesit in stradă să se opună noului presedinte, care face acolo ceea ce a făcut, după alegeri, Băsescu la noi. In America, lupta la prezidentiale pare să se dea intre continuitate si schimbare. Schimbarea are fata lui Donald Trump, lăudat, cu un ascuns umor, de către Putin. Trump are câteva planuri mari, intre altele, să le interzică musulmanilor intrarea in America si să le omoare jihadistilor familiile. Nu stim incă până la ce grad. Dezbaterile preliminare ale republicanilor nu sunt foarte vesele. In Bucuresti, ascultăm, regulat, discursurile unor ambasadori străini care, in general, sunt ingrijorati de câte ceva. La Deveselu a fost instalat, in sfârsit, scutul, care insă nu e indreptat nici impotriva Iranului, nici impotriva Rusiei. Nu prea se stie impotriva cui este indreptat. Actorii ne-statali, teroristii, vor căuta, in principiu, solutii mai ieftine pentru a duce diverse incărcaturi la tintă. Constructia de rachete cu rază medie sau lungă necesită sume mari de bani. La fel si contra-rachetele. In mod sigur, scutul nu este indreptat impotriva industriei americane de apărare.

Ce va aduce anul 2016? Nu cred că sunt foarte pesimist dacă bănuiesc că vom asista, in continuare, la compromisuri, trădări, delatiuni, bătălia celor 600 de parlamentari pentru a rămâne pe liste, bătălia cu coruptia dublată de bătălia cu evaziunea fiscală, multe vorbe despre reforme, scăderea ponderii capitalului national, „nationalizarea” unor politici europene in diferite tări membre, o Uniune Europeană pe cale să se transforme intr-un Concert European. Aveti interpretări mai optimiste?
>> - a scris fostul premier Adrian Năstase, pe blogul personal.

×