x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Agendă incărcată - Văcăroiu şi-a făcut planul de interimar

Agendă incărcată - Văcăroiu şi-a făcut planul de interimar

de Aniela Nine    |    24 Apr 2007   •   00:00
Agendă incărcată - Văcăroiu şi-a făcut planul de interimar

Intalniri săptămanale cu primul-ministru şi cu preşedinţii Parlamentului, o intalnire maine cu liderii partidelor parlamentare şi una săptămana viitoare cu ambasadorii statelor UE şi NATO, o posibilă şedinţă CSAT in ultima săptămană de mandat sunt in linii mari activităţile pe care Nicolae Văcăroiu le-a anunţat ieri ca figurand pe agenda sa de preşedinte interimar.

Intalniri săptămanale cu primul-ministru şi cu preşedinţii Parlamentului, o intalnire maine cu liderii partidelor parlamentare şi una săptămana viitoare cu ambasadorii statelor UE şi NATO, o posibilă şedinţă CSAT in ultima săptămană de mandat sunt in linii mari activităţile pe care Nicolae Văcăroiu (foto) le-a anunţat ieri ca figurand pe agenda sa de preşedinte interimar.

Punctual, in intalnirile săptămanale din ziua de luni cu primul-minstru şi cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, ar trebui să fie abordate problemele din actualitatea politică, la cea cu partidele, la care va participa şi guvernatorul Mugur Isărescu, vor fi abordate teme privind evoluţia eonomică şi intarzierile din diverse domenii. Premierul Tăriceanu a declarat că a fost informat de intenţia preşedintelui interimar Nicolae Văcăroiu de a se intalni cu reprezentanţii Guvernului, partidelor parlamentare şi ai BNR, arătand că nu ştie dacă guvernatorul Băncii Naţionale va participa la discuţie, deşi prezenţa acestuia e utilă. Despre viitoarea şedinţă CSAT, el s-a gandit dacă pe agenda intrunirii va fi şi subiectul retragerii trupelor din Irak.

DETAŞĂRI. Anunţarea programului preşedintelui interimar a fost făcută după intalnirea pe care Văcăroiu a avut-o ieri cu şefii de departamente de la Cotroceni. Cum consilierii prezidenţiali numiţi de Băsescu au intrat in concediu incepand de ieri, preşedintele interimar a decis ca pentru activitatea pe care o va desfăşura la Cotroceni să fie ajutat de echipa sa de consilieri şi secretare de la Senat care vor fi detaşaţi la Cotroceni. in privinţa consilierilor de stat de la Cotroceni, care au rămas pe funcţii, Văcăroiu spune că le-a atras atenţia să nu ascundă informaţiile, căci au depus un jurămant de fidelitate faţă de instituţia prezidenţială, şi nu faţă de Băsescu. Văcăroiu a sugerat totodată că purtătorul său de cuvant ar putea fi Andrei Alexandru. Surse parlamentare spun insă că, oficial, Văcăroiu nici nu ar mai face o desemnare a unui comunicator, avand in vedere că, din cauza perioadei scurte a interimatului, funcţia nu a fost tentantă pentru un om de presă. Ca atare, purtătorul de cuvant al Senatului, Andrei Alexandru, ar urma să exercite, in situaţii de urgenţă, această funcţie.

BAGAJUL LUI BĂSESCU
Nicolae Văcăroiu s-a intalnit ieri la Cotroceni şi cu preşedintele suspendat, Traian Băsescu, venit să-şi ia o parte din lucrurile personale de la birou. "Mi-a spus că a venit să işi ia o serie de lucruri. Are şi lucruri personale, costume de haine, cămăşi, fotografii", a enumerat Văcăroiu conţinutul bagajului lui Băsescu. Totuşi, biroul lui Băsescu va rămane inchis, spune Văcăroiu, care va folosi un birou de la etajul doi, utilizat de Ion Iliescu in perioada mandatului său.

PRIMA INTALNIRE CU PREMIERUL
Aseară a avut loc la Cotroceni prima intalnire a preşedintelui interimar cu premierul Tăriceanu şi şefii celor două Camere ale Parlamentului. După intalnire, premierul Tăriceanu a declarat că este convins că va avea o relaţie instituţională corectă cu Nicolae Văcăroiu, diferită de maniera conflictuală a relaţiilor lui Traian Băsescu cu toate celelalte instituţii ale statului. Tăriceanu a adăugat că, după luni la rand in care preşedintele ţării a fost in conflict cu toate celelalte instituţii ale statului, romanii vor vedea că poate exista o relaţie de colaborare instituţională corectă. Premierul a mai spus că in discursul susţinut duminică, in Piaţa Constituţiei, preşedintele suspendat Traian Băsescu a urmărit dezbinarea clasei politice şi a romanilor. El şi-a exprimat indoiala că Băsescu poate să redevină preşedintele tuturor romanilor cu un astfel de mesaj.

×
Subiecte în articol: basescu politic văcăroiu interimar