x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ajutor suplimentar de peste un miliard de euro pentru Ucraina

Ajutor suplimentar de peste un miliard de euro pentru Ucraina

30 Aug 2014   •   18:43
Ajutor suplimentar de peste un miliard de euro pentru Ucraina

Uniunea Europeană ar putea pune la dispoziţia Ucrainei împrumuturi de peste un miliard de euro în următoarele luni şi ar putea lua în considerare un ajutor suplimentar, a declarat sâmbătă preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, transmite Reuters.

În martie, Uniunea Europeană a oferit Ucrainei un pachet de împrumuturi şi granturi în valoare de 11 miliarde de euro pentru următorii câţiva ani pentru a o ajuta să-şi pună pe picioare economia devastată, în contextul conflictelor din estul ţării dintre separatiştii proruşi şi forţele guvernamentale.

'Împrumuturi de peste jumătate de miliard de euro şi granturi de 250 de milioane de euro au fost deja mobilizate de Comisia Europeană ca parte a acestui pachet. Alte împrumuturi de peste un miliard de euro ar putea fi alocate în următoarele luni şi suntem pregătiţi să luăm în considerare o asistenţă financiară suplimentară dacă Fondul Monetar Internaţional va identifica nevoi suplimentare în cadrul viitoarei sale misiuni de evaluare', a mai precizat preşedintele CE.

Preşedintele Comisiei Europene a mai spus că UE este pregătită să găzduiască o conferinţă a donatorilor la sfârşitul acestui an, care ar avea printre obiective strângerea de fonduri pentru reconstrucţia regiunile din estul Ucrainei cel mai puternic afectate de confruntări.

×