x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu: Domnul Dragnea nu prinde finalul de an la şefia partidului său

Alina Gorghiu: Domnul Dragnea nu prinde finalul de an la şefia partidului său

15 Iun 2017   •   19:15
Alina Gorghiu: Domnul Dragnea nu prinde finalul de an la şefia partidului său

Senatoarea PNL de Timiş Alina Gorghiu a declarat joi, la Timişoara, că, în opinia sa, Liviu Dragnea ''nu va prinde finalul de an la şefia partidului său'' şi că nu vede în ''scandalul'' din PSD niciun erou. 

''Predicţia mea, văzând evoluţia şi dinamica scandalului din PSD, este că domnul Dragnea nu prinde finalul de an la şefia partidului său. Văd criza din PSD, la acest moment, ca o şansă pentru acest partid nereformat şi anchilozat să scape de domnul Dragnea. Faptul că premierul se manifestă, în premieră, ca om politic şi scoate mizeria de sub preş mă face să cred că există o mică speranţă să scăpăm de domnul Dragnea de pe scena politică'', a afirmat Alina Gorghiu într-o conferinţă de presă. 

Liberala a mai punctat că nu-l vede pe premierul Sorin Grindeanu ca pe o victimă şi nici pe Liviu Dragnea ca pe un erou, ambii părându-i-se a fi ''o apă şi un pământ la momentul acesta, tocmai pentru că ne împing într-o înfundătură din care cu greu vom ieşi, cu efecte cumplite pe termen mediu şi lung pentru credibilitatea României''. 

În opinia senatoarei PNL, PSD face ''tot ce-i trece prin cap'', sfidând absolut orice logică de politică ''de bun-simţ'', depunând chiar o moţiune de cenzură împotriva propriului guvern. 

Ea a subliniat că imediat după alegerea noii conduceri a PNL, aceasta va trebui să analizeze care va fi conduita liberalilor la votarea moţiunii de cenzură. 

Alina Gorghiu consideră că ceea ce a făcut PSD miercuri în legătură cu retragerea sprijinului politic Cabinetului Grindeanu nu poate fi etichetat altfel decât ca ''un spectacol grotesc al acestui partid, dar zero din punct de vedere al efectelor juridice'', iar ''războiul'' este încă la început. 

''Suntem în plină criză politică extrem de gravă, care afectează profund şi pe termen lung credibilitatea României. Nu există niciun erou în PSD (...). Cred că răspunderea pentru aceste evenimente în cascadă, care par să nu se oprească, îi aparţine integral şi personal lui Liviu Dragnea'', a afirmat Gorghiu. 

Ea a atenţionat că fiecare zi cu această criză politică ne va costa enorm din punctul de vedere al stabilităţii şi al predictibilităţii, din punctul de vedere al prejudiciilor create în domeniul investiţiilor şi al climatului economic. 

''Se confirmă evident că acest partid este imprevizibil şi impredictibil, că nu se poate avea deloc încredere în el. Acesta este riscul, întotdeauna, cu partidele nereformate'', a adăugat senatoarea. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: alina gorghiu