x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu: Să le dăm cuvântul colegilor de la PSD, chiar dacă sunt în plin boicot

Alina Gorghiu: Să le dăm cuvântul colegilor de la PSD, chiar dacă sunt în plin boicot

04 Noi 2019   •   14:59
Alina Gorghiu: Să le dăm cuvântul colegilor de la PSD, chiar dacă sunt în plin boicot

Preşedintele şedinţei plenului reunit al Parlamentului de luni, liberala Alina Gorghiu, a declarat că, deşi social-democraţii nu îşi înregistrează prezenţa la lucrări, vor putea lua cuvântul de la tribună.

Singurul parlamentar PSD care şi-a anunţat participarea la şedinţa de plen comun în care urmează să fie învestit Cabinetul Orban este liderul deputaţilor social-democraţi, Alfred Simonis. El a intrat în sala de plen, dar nu a semnat prezenţa la lucrări.

Simonis a cerut, de la tribună, ca parlamentarii cărora nu le funcţionează cartela de vot să fie nominalizaţi şi "băgaţi în sală". Anterior, preşedintele de şedinţă anunţase că sunt şase parlamentari cărora nu le funcţionează cartelele de vot - Călin Popescu-Tăriceanu, Kelemen Hunor, Alexandru Băişanu, Lavinia Cosma, Mihai Ruse şi Ioan Simionca.

În acest context, deputatul USR Ionuţ Moşteanu a spus că, până se fac verificările tehnice, să nu mai fie lăsaţi parlamentari care nu au semnat prezenţa să vorbească de la microfon, nominalizându-l în acest sens pe Simonis.

"Pe logica asta înţeleg că cei 11 colegi care nu au semnat nu sunt în sală, nu vor vota la moţiune", a replicat Simonis.

Alina Gorghiu a anunţat însă că le va permite să vorbească şi parlamentarilor care nu şi-au înregistrat prezenţa la şedinţă.

"Din respect pentru Parlament, o să vă rog să îmi permiteţi să conduc această şedinţă şi o să fac un apel la colegii mei să înţelegem că Parlamentul trebuie să respecte dreptul oricărui coleg la cuvânt şi să nu facem ca PSD. Trebuie să le dăm cuvântul chiar dacă sunt astăzi în plin boicot. Cred că e bine să îşi exprime punctul de vedere, chiar dacă nu coincide cu al nostru, al tuturor, astăzi", a arătat Gorghiu. AGERPRES

×
Subiecte în articol: alina gorghiu