x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică ANDREEA VASS, LA GUVERN /Stolojan îi cedează consiliera lui Boc

ANDREEA VASS, LA GUVERN /Stolojan îi cedează consiliera lui Boc

de Aniela Nine    |    27 Ian 2009   •   00:00

Primul-ministru Emil Boc şi-a mai numit ieri un consilier personal, pe Andreea Vass, actualmente consiliera lui Theodor Stolojan la Parlamentul European.



Decizia a fost semnată de Emil Boc vineri, 23 ianuarie, şi ieri a fost publicată în Monitorul Oficial, intrând în vigoare la data publicării. Andreea Maria Vass a devenit cunoscută în decembrie, atunci când, după ce Theodor Stolojan a renunţat subit la funcţia de premier desemnat, ea a oferit pe blogul personal o explicaţie pentru gestul lui Stolojan: ar fi simţit că are un rol decorativ şi nu putea aplica programul de guvernare. În paralel, presa a relatat atunci că de fapt unul dintre motivele pentru care Stolojan a renunţat a fost faptul că i-au fost "băgaţi pe gât" anumiţi ministeriabili şi nu a putut să îşi impună "pupilele" – gen Raluca Turcan şi Andreea Vass – în funcţii importante în noul Guvern. Pentru Vass, Stolojan ar fi dorit atunci un post de secretar de stat în Ministerul de Finanţe. Şi dacă Vass va lăsa Parlamentul European pentru cabinetul premierului Boc, nu la fel de binevoitor s-a arătat ieri Theodor Stolojan. După ce premierul Boc anunţa în decembrie că va constitui un grup consultativ pe probleme economice şi financiare, în care îl va coopta şi pe Theodor Stolojan, acesta din urmă a declarat ieri că va participa la Consiliul economic consultativ "atunci când va fi în ţară", el fiind la Parlamentul European. "Consiliul consultativ pe probleme economice al premierului va funcţiona cât de curând şi sigur că, atunci când voi fi în ţară, voi participa şi eu. Eu sunt în Parlamentul European, am contact tot timpul cu domnul premier, preşedintele PD-L. Particip la şedinţele conducerii coaliţiei PD-L-PSD atunci când sunt în România, unde se discută probleme de buget şi decizii politice", a declarat Stolojan, citat de Mediafax. El a arătat că respectivul consiliu nu va aborda probleme curente "de pe o zi pe alta", ci că va avea un rol mai mult pe politici ce necesită o perspectivă mai largă şi că o primă întâlnire va avea loc în maximum 10-15 zile.


Silvian Ionescu, şef al Gărzii de Mediu

Tot printr-o decizie a lui Boc, Silvian Ionescu (PD-L) a fost numit la conducerea Gărzii de Mediu, instituţie pe care a mai condus-o în perioada 2005-2007. El l-a înlocuit pe Gheorghe Constantin Rusu. Fost ofiţer DIE, Silvian Ionescu a fost acuzat  că a făcut poliţie politică şi că a pus umărul la devalizarea Bancorex. Ionescu a respins aceste acuzaţii, spunând că a făcut doar spionaj economic în favoarea României şi că nerambursarea unui credit la Bancorex n-a fost din vina firmei pe care o administra.

×
Subiecte în articol: politic stolojan