x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu, despre Băsescu: "Este inamicul PNL, a acţionat în repetate rânduri ca inamic al democraţiei"

Antonescu, despre Băsescu: "Este inamicul PNL, a acţionat în repetate rânduri ca inamic al democraţiei"

17 Feb 2014   •   13:00
Antonescu, despre Băsescu: "Este inamicul PNL, a acţionat în repetate rânduri ca inamic al democraţiei"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Crin Antonescu, a răspuns atacului lansat de preşedintele Traian Băsescu. Liderul PNL a declarat că preşedintele este inamicul liberalilor pentru că "a acţionat în repetate rânduri ca inamic al democraţiei".

"Traian Băsescu a devenit şi este inamicul PNL pentru că a acţionat în repetate rânduri ca inamic al democraţiei", a spus Antonescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus că şeful statului nu are "niciun temei politic moral" să spună despre oameni precum Călin Popescu Tăriceanu, Radu Stroe sau Mircea Ionescu Quintus că ar fi de stânga.

"În PNL a existat întotdeauna o divergenţă de păreri, există şi acum. Pot să nu mă înţeleg şi nu mă înţeleg nici cu domnul Tăriceanu, nici cu domnul Stroe uneori, nici cu domnul Quintus uneori, dar n-am să accept niciodată - şi o spun în calitate de preşedinte al PNL, adică în calitate de om care n-am făcut parte niciodată din Internaţionala Socialistă şi n-o să fac - Traian Băsescu nu e nici pe departe calificat să spună cine e de dreapta şi cine nu e de dreapta, n-are niciun fel de temei politic moral să spună inclusiv despre Quintus, Tăriceanu sau Stroe că sunt de stânga", a spus Antonescu, la Palatul Parlamentului.

Liderul PNL a afirmat că politicienii nominalizaţi de Traian Băsescu au servit de 20 de ani valorile liberale şi valorile democratice şi pe cele de dreapta.

"Le-am servit, în vreme ce alţii dirijau trenuri ca să vină în Piaţa Universităţii, le-am servit, în vreme ce alţii care azi dau certificate de dreapta erau membri fruntaşi ai Internaţionalei Socialiste, le-am servit, în vreme ce, foarte recent, domnul Băsescu, de exemplu, zis preşedinte de dreapta, încerca într-un discurs populist, demagogic, să considere că ideea de partid şi de pluralism politic este nocivă, să considere şi să inducă cetăţenilor României ideea că Parlamentul ca instituţie este răul acestei ţări şi este răul democraţiei", a adăugat liderul PNL.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, într-un interviu acordat B1 TV, că în PNL sunt foarte mulţi membri de stânga.

"Uitaţi-vă, aduceţi-vă aminte cum a distrus Tăriceanu echilibrele macro-economice de dragul PSD, ca să stea la Putere. Tăriceanu şi acum va striga 'vreau cu PSD, vreau să rămân acolo'. Tăriceanu este, deci, un om de stânga, în mod categoric, oricât îl etichetează unii, după papion, ca fiind de dreapta. Stroe e de stânga, Ionescu Quintus este de stânga, îl ştiu din vremea Convenţiei, el oricând s-ar fi pupat pe gură cu Iliescu decât cu Roman", a spus Băsescu.

×
Subiecte în articol: crin antonescu traian basescu