x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Nu le putem cere directorilor liberali numiţi pe criterii profesionale să demisioneze pe criterii politice

Antonescu: Nu le putem cere directorilor liberali numiţi pe criterii profesionale să demisioneze pe criterii politice

de Agerpres    |    30 Mar 2014   •   16:53
Antonescu: Nu le putem cere directorilor liberali numiţi pe criterii profesionale să demisioneze pe criterii politice

Directorilor liberali de instituţii care au fost numiţi pe criterii de competenţă profesională nu li se va cere să demisioneze din funcţii ca urmare a retragerii PNL de la guvernare, a afirmat duminică, la Piteşti, liderul liberalilor, Crin Antonescu.

"Directorii care au apartenenţă PNL nu au fost numiţi pe criterii politice. (...) Faptul că au promovat o sumă de oameni care vin din PNL, din PSD sau din alte părţi, întotdeauna noi am susţinut aceste propuneri pe criterii profesionale. Ca atare, nu avem de ce, pe un criteriu politic, să le dăm un ordin de partid să iasă de acolo", a declarat Antonescu.

În opinia sa, o decizie privind soarta directorilor de instituţii liberali pot să ia doar actualii guvernanţi.

"Dacă sunt buni profesionişti şi cei care poartă răspunderea în acest moment, cei care guvernează, doresc să-i menţină pe acest criteriu, e normal să o facă. Dacă doresc pe criteriu politic să-i dea afară, să-i dea afară, e decizia lor. Însă noi ce nu am numit pe criteriu politic, nu retragem pe criteriu politic", a spus Crin Antonescu. 

×
Subiecte în articol: crin antonescu