x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Sper ca actuala conducere a PNL să îl trimită pe Andrei Chiliman în afara partidului

Antonescu: Sper ca actuala conducere a PNL să îl trimită pe Andrei Chiliman în afara partidului

de Mediafax    |    27 Iul 2012   •   08:56
Antonescu: Sper ca actuala conducere a PNL să îl trimită pe Andrei Chiliman în afara partidului

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a comentat, joi seara, la Realitatea TV, scrisoarea trimisa de catre primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, conducerii PNL, privind acordul semnat cu partenerii sociali, el exprimandu-si speranta ca acesta va fi dat afara din PNL.

Antonescu a spus ca Andrei Chiliman se putea lamuri asupra documentului, daca s-ar fi aflat intr-o "tabara politica", inainte de a trimite scrisoarea deschisa catre presedintele interimar al PNL.

"Domnul Andrei Chiliman, daca era corect, s-ar fi informat, l-ar fi informat pe domnul Chitoiu, cum era normal. (...) Domnul Andrei Chiliman nu a fost foarte corect, a facut un gest pe care nu ma mai apuc eu sa il calific dar, ca om care am cerut schimbarea lui Chiliman din conducerea Bucurestiului, atunci cand eram in partid, si stiam de ce am cerut-o, sper ca actuala conducere si forurile statutare sa il trimita pe domnul Chiliman acolo unde s-a aratat a fi cu aceasta diversiune, adica in afara PNL", a spus Crin Antonescu.

El a mentionat ca ne aflam intr-o campanie si ca Andrei Chiliman, prin gestul sau, a riscat sa afecteze munca a zeci de mii de colegi care au fost angajati intr-o campanie.

"Pentru mine, lucrurile sunt simple. In tot cazul, il pot asigura pe domnul Andrei Chiliman ca nici DNA si nici alta institutie nu va fi desfiintata si imi doresc din tot sufletul ca domnul Chiliman sa fie multumit de functionarea DNA, pentru ca poate odata si-odata, DNA ii va lua pe toti pe care trebuie sa ii ia la intrebari", a mai spus el.

Crin Antonescu a declarat ca stie despre continutul discutiilor pe marginea semnarii documentului cu societatea civila, partenerii USL venind cu o lista de revendicari, obiective pe care sa le negocieze cu USL, daca ajunge la guvernare.

"Am participat la cadrul discutiilor, la idee, si stiu ca au o lista care urmeaza sa fie supusa, in intervalul definit acolo, pana la inceputul campaniei parlamentare, pe niste puncte cerute de oamenii acestia. Deci, nu inseamna ca Victor Ponta sau Daniel Chitoiu sau Daniel Constantin au semnat ca vor desfiinta aceste institutii", a spus presedintele interimar.

El a explicat ca Guvernul nu poate desfiinta Curtea Constitutionala, iar DNA si ANI sunt in angajamentele Romaniei.

"Nimanui, niciodata nu i-a trecut prin cap sa le desfiinteze. Avem anumite nelamuriri, noi, si nu numai noi, cu anumite aspecte din activitatea ANI, avem, avem anumite suspiciuni, dar nimeni nu a pus problema desfiintarii acestor institutii, ci sa vada cum facem ca sa fim convinsi ca ele sunt non-partizane, functionale si echidistrante", a mai afirmat presedintele interimar.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, i-a trimis, joi, o scrisoare deschisa presedintelui interimar al PNL, Daniel Chitoiu, in care ii cere sa spuna daca, in numele partidului, a semnat un document ce prevede "desfiintarea unor institutii democratice fundamentale ale statului roman".

×