x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Baronul PSD Ion Mocioalcă se mută la Ponta

Baronul PSD Ion Mocioalcă se mută la Ponta

04 Dec 2018   •   10:07
Baronul PSD Ion Mocioalcă se mută la Ponta

Deputaţii Mihai Valentin Popa, Mihai Mohaci, Ion Spânu şi Ion Mocioalcă au părăsit PSD şi s-au alăturat formaţiunii conduse de Victor Ponta - Pro România. Anunţul a fost făcut de Ponta, dar singurul care a anunţat oficial demisia din PSD este Ion Mocioalcă. Dacă plecarea celor patru se confirmă, coaliţia PSD-ALDE pierde majoritatea în Camera Deputaţilor, având 163 de voturi din minimum necesar de 165. "Echipa Pro România şi din Parlament şi la nivel naţional se măreşte astăzi cu patru colegi - domnul deputat Ion Spânu, domnul deputat Mihai Valentin Popa, domnul deputat Mihai Mohaci şi domnul deputat Ion Mocioalcă", a anunţat ieri liderul Pro România, Victor Ponta.

Înaintea conferinţei de presă în care Ponta a făcut anunţul, deputatul Ion Mocioalcă, lider al PSD Caraş-Severin, a anunţat pe Facebook că a demisionat din partid. ”După 24 de ani de politică activă, de valori susţinute, de victorii şi înfrângeri, în şi pentru Partidul Social Democrat, am decis astăzi să mă despart de drumul pe care partidul a luat-o. Numai în cel mai crunt sistem, totalitarismul comunist din epoca lui Stalin, se spunea că deviaţionistul este acela care merge înainte atunci când partidul o ia la dreapta. Eu prefer să menţin acelaşi drum pe care l-am urmat de 24 de ani alături de PSD. Numai că astăzi PSD merge pe alt drum. Eu vreau să merg în continuare într-un partid social-democrat european, pro-american, preocupat de agenda românilor şi nu de răfuieli politice şi de agende personale”, a afirmat deputatul.

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat că ştia de aceste plecări şi că pesediştii vor face şi “mişcări de răsunet în perioada următoare”.

 

×
Subiecte în articol: ion mocioalca