x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu cere expertizarea filmului de la Ploieşti

Băsescu cere expertizarea filmului de la Ploieşti

de Aniela Nine    |    01 Dec 2009   •   00:00

Preşedintele Băsescu a cerut ieri Institutului Naţional de Expertize Criminalistice să se pronunţe dacă asupra filmului în care pare că loveşte un copil au existat intervenţii tehnice menite a-i modifica integritatea.

Solicitarea lui Băsescu a fost făcută în temeiul unui articol din regulamentul INEC care prevede că se pot întocmi avize tehnice de specialitate la cererea birourilor notariale şi a instituţiilor publice şi private, cu aprobarea directorului Institutului sau a şefului laboratorului interjudeţean. Băsescu a anunţat sâmbătă că va da în judecată ziarul Gardianul pentru "minciună şi trucarea unor filmări" şi a întrebat conducerea ziarului de ce nu a făcut o expertiză a filmului.

Ieri, într-un interviu acordat GSP, Băsescu anunţa decizia de a cere o expertiză a filmului şi a spus că în discuţiile preliminare pe această temă experţii i-au comunicat că este nevoie de înregistrarea originală şi de camera cu care s-a făcut filmarea. Prezent ieri seară la OTV, preşedintele Băsescu a declarat că imaginile în care apare lovind un copil au fost falsificate în străinătate. "Aici le era frică să nu se afle. A fost un trucaj destul de reuşit", a spus şeful statului, precizând că speră să primească rezultatele în două-trei zile. Pe de altă parte, publicarea filmului de către televiziuni fără blurarea imaginii minorului a atras ieri sancţiuni de la CNA cuprinse între 5.000 şi 20.000 lei.

×
Subiecte în articol: politic