x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu cere Federaţiei Ruse să înceteze imediat sprijinul acordat separatiştilor din Ucraina

Băsescu cere Federaţiei Ruse să înceteze imediat sprijinul acordat separatiştilor din Ucraina

16 Iun 2014   •   21:28
Băsescu cere Federaţiei Ruse să înceteze imediat sprijinul acordat separatiştilor din Ucraina

Preşedintele Traian Băsescu solicită într-un mesaj transmis de Administraţia Prezidenţială ca Federaţia Rusă să înceteze imediat orice fel de sprijin pentru trupele separatiste care acţionează în estul Ucrainei.

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a luat act cu îngrijorare de amplificarea crizei din estul Ucrainei ca urmare a faptului că prin frontiera ruso-ucraineană, pe segmentul său estic, pe teritoriul ucrainean au pătruns trupe de combatanţi şi material militar greu. O asemenea situaţie antrenează responsabilitatea majoră şi directă a Federaţiei Ruse în legătură cu escaladarea conflictului din estul Ucrainei, soldat cu morţi, răniţi şi suferinţe în rândul populaţiei civile", se arată în mesaj.

"Domnul președinte Traian Băsescu consideră că Federaţia Rusă sprijină escaladarea conflictului din estul Ucrainei prin tolerarea trecerii peste frontiera de stat a combatanţilor şi a echipamentului militar. Federaţia Rusă este, astfel, responsabilă de întreţinerea conflictului dintre structurile paramilitare separatiste şi armata ucraineană. Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, cere Federaţiei Ruse să înceteze imediat orice fel de sprijin pentru trupele separatiste paramilitare pro-ruse şi să-şi asume controlul total al frontierei ruso-ucrainene pentru a contribui la stabilizarea situaţiei din estul Ucrainei", se mai arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale. 

×
Subiecte în articol: traian basescu separatisti ucraina