x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Dacă se rupe USL, Ponta pierde prezidenţialele. Dreapta l-ar susţine pe Antonescu în turul doi

Băsescu: Dacă se rupe USL, Ponta pierde prezidenţialele. Dreapta l-ar susţine pe Antonescu în turul doi

12 Noi 2013   •   08:31
Băsescu: Dacă se rupe USL, Ponta pierde prezidenţialele. Dreapta l-ar susţine pe Antonescu în turul doi

Traian Băsescu a declarat, aseară, că PSD nu poate da României preşedintele în cazul în care se rupe de PNL deoarece candidatul de dreapta, inclusiv Crin Antonescu, va fi susţinut în turul doi de toată dreapta şi este de preferat "unui plagiator". 

"PSD nu poate da României preşedintele, mai ales când personajul este Victor Ponta. După mine, PSD singur nu poate da preşedinte, iar dacă se rup (partidele din USL - n.r.), PNL are o şansă în plus ca să dea preşedinte, pentru că, cu Crin Antonescu în turul doi, şi celelalte candidaturi de dreapta se vor strânge în spatele lui", a spus Băsescu.
 
Preşedintele a spus, totuşi, că în opinia sa, USL nu se va rupe. "Dacă nu sunt inteligenţi, rup alianţa", a spus Băsescu.
 
Întrebat cum le va fi celor din PSD cu Crin Antonescu preşedinte, Băsescu a răspuns: "Mai rău decât cu mine".
 
El a afirmat că un "candidat plagiator" va obţine la prezidenţiale mai puţin decât partidul, care acum are, din informaţiile sale, 35-38%.
 
Potrivit lui Băsescu, singura şansă a PSD este negocierea cu PNL, pentru o eventuală rocadă, astfel încât să poată da preşedintele ţării.
 
Legat de varianta în care PSD candidează la prezidenţiale separat de PNL, Băsescu a spus că în spatele candidatului dreptei care intră în turul doi, inclusiv Antonescu, se vor uni toate partidele şi partiduleţele care sunt de dreapta.
 
El a mai spus că este de preferat Crin Antonescu unui plagiator. "Sunt dispus să-l învăţ ce să facă", a spus Băsescu, râzând, despre candidatul Crin Antonescu ajuns în turul doi.

Băsescu a precizat totuşi că este o glumă, pentru că nu crede că liberalul ar fi dispus să îi asculte sfaturile.

×