x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu faţă cu Revoluţia din 1989 şi viitorul României

Băsescu faţă cu Revoluţia din 1989 şi viitorul României

27 Sep 2014   •   13:54
 Băsescu faţă cu Revoluţia din 1989 şi viitorul României

Preşedintele Traian Băsescu a declarat azi Congresul extraordinar al PNŢCD, care se desfăşoară la Poiana Braşov, că Revoluţia din 1989 a fost confiscată de urmaşii foştilor comunişti, iar aceştia sunt, în opinia sa, extrem de "toxici" pentru viitorul României, deoarece "lumea tinde să îi crediteze datorită tinereţii lor". 

Traian Băsescu a susţinut că premierul Victor Ponta este exemplificarea perfectă a "farsorului", capabil să spună un lucru la Houston şi exact contrariul la Beijing, unde îşi exprimă admiraţia pentru Partidul Comunist Chinez. 

"Deci tipul acesta de farisei din generaţia tânără sunt cel puţin la fel de periculoşi pentru democraţie ca cei care i-au crescut, fie ei Iliescu, Năstase sau Bârlădeanu. Sunt mult mai periculoşi pentru că lumea tinde să îi crediteze datorită tinereţii lor, iar marea problemă pe care o avem azi este că nu avem mijloace să explicăm populaţiei, electoratului, cât de toxică este generaţia de politicieni care s-a aşezat în locul vechilor comunişti, care s-a aşezat în siajul vechilor comunişti", a afirmat Băsescu, citat de Agerpres.

La Congresul extraordinar al PNŢCD, la care participă circa 250 de delegaţi din toată ţara, este prezentă şi liderul PMP, Elena Udrea, candidat acestui partid la preşedinţia ţării, care beneficiază de sprijinul ţărăniştilor în campania electorală pentru Cotroceni.




×