x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu ironizează presa în faţa FMI

Băsescu ironizează presa în faţa FMI

de Adriana Duţulescu    |    31 Oct 2010   •   00:00

Traian Băsescu i-a chemat la Cotroceni pe reprezentanţii FMI după ce în presă a apărut zvonul legat de posibila suspendare a acordului cu Fondul, din cauza unor tensiuni apărute la negocieri.

Au fost chemaţi la Preşedinţie şi premierul Boc, precum şi miniştrii Botiş şi Ialomiţianu. Băsescu şi-a făcut intrarea în sala în care urma să se desfăşoare întâlnirea şi unde aşteptau membrii delegaţiei FMI, premierul Emil Boc şi miniştrii Muncii şi Finanţelor râzând şi exclamând "News Alert!". El a spus, pe un ton amuzat, că jurnaliştii aşteaptă suspendarea acordului pe care România îl are cu FMI. "Este ridicol", a comentat el aceste informaţii. Şi Jeffrey Franks şi-a exprimat amuzamentul despre unele articole de presă. "Am auzit voci cum că aş fi plecat din ţară, deci...", a spus el râzând.

Preşedintele le-a spus reprezentanţilor FMI că a dorit o întâlnire suplimentară pentru a discuta despre ideile cu care Guvernul a venit pentru diminuarea deficitului bugetar. "Mulţumesc că aţi acceptat această întâlnire suplimentară. Justificarea este simplă, pentru că datorită creativităţii Guvernului am găsit alte soluţii pentru a diminua deficitul bugetar şi am vrea să vorbim cu dvs. şi să vedem dacă putem ajunge la un acord împreună sau nu. Acordul pe care îl avem în acest moment ne permite să semnăm scrisoarea de intenţie chiar şi astăzi dacă este nevoie, dar ne-ar plăcea să venim cu noi idei şi să vedem dacă acestea sunt convenabile ambelor părţi", s-a adresat şeful statului delegaţiei conduse de şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks.

"Aşa cum sigur ştiţi, am avut o lungă sesiune de discuţii ieri (n.r.  ¬- sâmbătă) cu ministrul de Finanţe şi ministrul Muncii şi am făcut progrese bune în ce priveşte textul scrisorii de intenţie, deci suntem într-o poziţie bună pentru a avea această discuţie suplimentară", a precizat Franks la rândul său.

După aproape trei ore de discuţii, surse din cadrul Administraţiei Prezidenţiale au declarat că nu există nici un fel de tensiuni între partea română şi FMI şi că luni vor fi prezentate oficial rezultatele negocierilor. 


×
Subiecte în articol: politic