x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Orice revizuire a Constituţiei care nu porneşte de la referendumul din 2009 este eronată şi nedemocratică

Băsescu: Orice revizuire a Constituţiei care nu porneşte de la referendumul din 2009 este eronată şi nedemocratică

07 Mar 2013   •   10:05
Băsescu: Orice revizuire a Constituţiei care nu porneşte de la referendumul din 2009 este eronată şi nedemocratică

Preşedintele Traian Băsescu consideră că orice revizuire a Constituţiei ar trebui să pornească de la referendumul din noiembrie 2009, pentru a fi respectată voinţa poporului, punctând că niciuna dintre entităţile care se anunţă a fi "viitorii părinţi" ai Legii fundamentale nu porneşte de la rezultatul respectivului referendum, informează agerpres.ro.

Băsescu a făcut aceste afirmaţii în cadrul dezbaterii ''Revizuirea Constituţiei: necesitate, oportunitate, obiective posibile'', desfăşurată la Academia Română.

"Pentru mine este o surpriză plăcută iniţiativa Academiei. Poate ar fi fost mai bine ca această iniţiativă să vină cu doi-trei ani înainte, după ce poporul român s-a pronunţat printr-un referendum, referendum care trebuie să stea la baza revizuirii Constituţiei. Nimeni nu poate ignora articolul 1 din Constituţia României, care precizează foarte clar că suveranitatea este a poporului, se exprimă prin aleşi sau în mod direct prin referendum. Orice plecare de pe alte baze la revizuirea Constituţiei este, după părerea mea, eronată, nedemocratică şi ar situa pe cei care fac gestul revizuirii, fără să ţină cont de actul de suveranitate din noiembrie 2009, deasupra voinţei poporului", a afirmat Traian Băsescu.

El a susţinut că revizuirea Constituţiei, dacă se va face pe baza referendumului din 2009, va reprezenta un moment de exprimare a democraţiei în România.

"Niciuna din entităţile deja anunţate ca fiind viitorii părinţi ai Constituţiei nu porneşte de la referendumul din noiembrie 2009", a afirmat preşedintele. 

×