x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: "Am promulgat legea de aprobare a ordonanţei privind energia. Aştept cu interes scăderea preţului"

Băsescu: "Am promulgat legea de aprobare a ordonanţei privind energia. Aştept cu interes scăderea preţului"

13 Mar 2014   •   19:04
Băsescu: "Am promulgat legea de aprobare a ordonanţei privind energia. Aştept cu interes scăderea preţului"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, azi, într-o conferinţă de presă, că a promulgat legea de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea Legii energiei, adăugând că "aşteaptă cu interes" scăderea preţului.

"Guvernul susţine că prin promulgare va scădea preţul la energie. Pentru a lămuri lucrurile, am promulgat astăzi legea şi aştept cu interes scăderea preţului la energie electrică", a declarat Băsescu.

"Vreau să arăt însă foarte clar pentru ce am trimis legea înapoi în Parlament şi la Curtea Constituţională. Legea 220 din 2008 pentru promovarea producerii de energie din surse regenerabilă a mai fost modificată în 2011, în timpul guvernării Boc. Ea are o dată, 12 octombrie, data publicării în Monitorul Oficial. Înainte de emiterea acestei Ordonanţe de Urgenţă, guvernul Boc a primit aprobare de la Comisia Europeană, în data de 13 august 2011. S-a făcut toată procedura şi după transmiterea intregrală a documentaţiei care arăta schema de ajutor de stat, Comisia Europeană a emis acest aviz, în luna august, care a făcut posibil ca în octombrie 2011, să fie modificată legea 220 din 2008. Ceea ce eu am contestat acum a fost lipsa acestui aviz. Pot fi consecinţe serioase. Am decis însă pentru a elimina preşedintele din discuţiile sindicale să promulg legea de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă, deşi nu s-a respectat acordul din tratatul de aderare. Sigur, pot apărea consecinţe neplăcute, dar înţeleg că Guvernul îşi asumă consecinţele", a spus Băsescu, cerând sindicatelor să nu mai protesteze la preşedinţie pentru refuză promulgarea.

"Legea este promulgată, sper ca sindicatele să nu mai aibă manifestări nici în faţa Curţii Constituţionale, nici să aştepte ceva de la preşedinte, pentru că e problema Guvernului. Un Guvern care are mare grijă de preţurile la energie, în aprilie introduce o nouă taxă pe benzină şi motorină care va creşte preţul la litru. Vor fi afectaţi şi agricultorii şi transportatorii şi cetăţenii care utilizează transportul public sau privat şi va avea şi impact pe creşterea preţurilor. Sper să nu mai apară altă Ordonanţă de Urgenţă decât una de anulare a taxei. Sper să nu mai fie şi propagandă venită de la Guvern cum că din cauza preşedintelui cresc preţurile", a spus Băsescu. 

×