x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică BĂSESCU respinge indicaţiile primite de la IOHANNIS: Românii să ştie că ambasadorii au informat corect

BĂSESCU respinge indicaţiile primite de la IOHANNIS: Românii să ştie că ambasadorii au informat corect

19 Noi 2014   •   18:53
BĂSESCU respinge indicaţiile primite de la IOHANNIS: Românii să ştie că ambasadorii au informat corect
Sursa foto: BĂSESCU respinge indicaţiile primite de la IOHANNIS: Românii să ştie că ambasadorii au informat corect

Traian Băsescu a respins indicaţiile primite de la Klaus Iohannis, privind retragerea ambasadorilor din ţările unde au fost probleme la secţiile de votare. El a spus că toţi ambasadorii au solicitat, prin ministerul de Externe, mărirea numărului de secţii de votare.

"Cu toţii am văzut împiedicarea exercitării dreptului la vot în străinătate - în Londra, Paris, în Italia, la Torino, şi în Spania. De la momentul închiderii voturilor am cerut informaţii de la toţi ambasadorii. Am primit în copie toate solicitările pe care le-au făcut  premergător campaniei electorale, în timpul acesteia şi între turul I şi II. Toţi ambasadorii au solicitat, prin ministerul de Externe, mărirea numărului de secţii de votare. Românii să ştie că ambasadorii au informat corect asupra nevoii de creştere a numărului de secţii de votare, inclusiv, repet, ambasadorul de la Berlin.

Klaus Iohannis, i-a cerut lui Traian Băsescu să retragă ambasadorii şi consulii din ţările unde au fost probleme la secţiile de votare.

„Cineva trebuie să plătească cu funcţia. Rog preşedintele în funcţie să analizeze această situaţie şi să recheme pe post pe cei care nu au gestionat corespunzător situaţia. Este un gest minimal să fie retraşi ambasadorii şi consulii de acolo unde românii au fost umiliţi. Nu pot să accept să existe situaţii unde concetăţeni de-ai mei să fie trataţi cu gaze lacrimogene pentru că vor să voteze”, a declarat Iohannis, într-o conferinţă de presă.



×
Subiecte în articol: basescu iohannis ambasadori