x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, în scandalul steagurilor: „I-am spus lui Orban... ușor, ușor, ușor cu pianul pe scări!”

Băsescu, în scandalul steagurilor: „I-am spus lui Orban... ușor, ușor, ușor cu pianul pe scări!”

10 Feb 2013   •   16:18
Băsescu, în scandalul steagurilor: „I-am spus lui Orban... ușor, ușor, ușor cu pianul pe scări!”

Traian Băsescu a reușit performanța de a lovi în adversarii săi politici și în problema steagurilor așa-zisului ținut secuiesc. Deși a admis că soluția corectă este îndepărtarea acestor steaguri de pe clădirile publice, șeful statului i-a criticat pe cei care au adoptat-o, afirmând că ar fi trebui să procedeze cu... mai multă discreție!
„Au fost mici gesturi reprobabile, dar problema trebuie tratată cu mai multă responsabilitate”, a spus Băsescu, într-o conferință de presă.
Anterior, șeful statului afirmase că nu se va exprima asupra unor chestiuni care trebuie discutate la alt nivel, domnia sa rezervându-și opiniile pentru eventuale intervenții ale omologului său, în această chestiune. Dar, s-a întâmplat ca presa să difuzeze o imagine în care Băsescu era foarte vesel, alături de premierul Ungariei, Viktor Orban, iar acum a dat explicații: „Râdeam eu, dar îi spuneam lui Orban: ușor, ușor, ușor cu pianul pe scări! Și el a avut o reacție pozitivă, spunând că trebuie să cerem ambelor părți ponderare”.
Băsescu susține că există riscul la lucrurile să scape de sub control, ceea ce ar fi un dezastru pentru ambele părți (România și Ungaria).
Nu problema steagurilor secuiești este problema României, susține Băsescu, ci altele sunt problemele care îi interesează pe români: creșterea prețului la energie, inexistența reducerii TVA la alimente, creșterea impozitelor și taxelor locale, introducerea impozitului forfetar pentru micii producători, taxele suplimentare pentru fermieri.

×