x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu vrea reformă în sănătate: ”Anual, plătesc o asigurare de sănătate la o firmă străină. Noi de ce nu putem avea așa ceva?”

Băsescu vrea reformă în sănătate: ”Anual, plătesc o asigurare de sănătate la o firmă străină. Noi de ce nu putem avea așa ceva?”

16 Noi 2012   •   19:23
Băsescu vrea reformă în sănătate: ”Anual, plătesc o asigurare de sănătate la o firmă străină. Noi de ce nu putem avea așa ceva?”
Sursa foto: presidency.ro

Președintele Traian Băsescu a reluat tema reformei în sănătate, pe care a promovat-o la începutul acestui an, înainte ca protestele de stradă, generate în parte și de felul în care președintele l-a tratat pe Raed Arafat, l-au făcut să dea înapoi.

”Reformă în sănătate, am încercat, m-am dat cu capul de perete anul acesta, în iarnă... Atâta timp cât nu permitem accesul de bani privați în sistemul de sănătate, nu vom avea performanță”, a spus Băsescu, acuzând actualii guvernanți că nu vor să ia în considerare proiectul.

”Stau cu proiectul legii sănătății și îl plimbă prin sertare. O împletire între sistemul privat și cel de stat în sistemul de sănătate este ceea ce ne trebuie acum. Eu, după operația de la Viena, am înțeles cât de rău este să nu ai o asigurare de sănătate. Anual, plătesc o asigurare de sănătate la o firmă străină, acum. Noi de ce nu putem avea așa ceva”, a spus Băsescu, adăugând că o astfel de prevedere ar fi în folosul angajaților, care ar beneficia de servicii suplimentare, contra poliței de asigurări.  

×