x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Belu nu s-a implicat în proiectul "Ziua Tineretului"

Belu nu s-a implicat în proiectul "Ziua Tineretului"

02 Iul 2009   •   00:00

Secretarul de stat în MTS, Octavian Belu, a susţinut, joi, la audierile din Comisia Ridzi, că nu a participat în nici un fel la elaborarea, fundamentarea, organizarea şi promovarea proiectului "Ziua Tineretului. 2 Mai. De Două ori mai tânăr".



Belu a precizat că, prin HG de organizare a MTS, secretarul de stat are atribuţii delegate de ministru, atribuţiile sale ţinând de rentele viagere, indemnizaţiile de merit şi certificatele de identitate sportivă. El a susţinut că niciun document legat de proiect - de genul notă de fundamentare, elaborare, caiet sarcini, adjudecare, comisii, recepţie - nu au trecut pe la secretariatul cabinetului său şi nu au presupus un aviz din partea sa.

"Nu mi s-a părut normal să mă interesez şi să cer date pe la colţuri, care să-mi dea o viziunea asupra complexităţii acţiunilor proiectului, atât timp cât atribuţiile mele erau foarte clar definite", a spus Belu. El a adăugat că a participat la evenimentul din Parcul IOR din Capitală şi că i s-a părut normal să fie acolo, întrucât în prima parte a zilei s-au desfăşurat activităţi sportive.

SEMNE DE RENUNŢARE
"Am rămas în această structură, respectiv Ministerul Tineretului şi Sportului, cu dorinţa expresă de a spijini sportul. Se pare că sunt din ce în ce mai aproape de a considera că dorinţa, speranţa mea, nu prea îşi găseşte exprimare în realitate", a mai spus Belu în faţa deputaţilor din Comisia de anchetă a evenimentelor organizate de MTS de Ziua Tineretului.

El a arătat că sportul se confruntă cu probleme mari, legate de schimbările de esenţă privind descentralizarea, schimbările din deconcentrate şi problemele de finanţare."V-o spun ca om de sport, fost antrenor: sportul românesc este la terapie intensivă. Sunt mari probleme create de schimbări de esenţă pe care le cunoaşteţi - descentralizarea, schimbarea directorilor, schimbarerea la deconcertare, la cluburi, la complexe, probleme financiare, recesiune, nu sunt bani, federaţiiile nu pot să nu participe la campionatele modiale, la campionate europene.

Am încercat să găsim posibilitatea de a nu interveni în bugetul federaţiilor şi a COSR la prima rectificare, nu ştiu dacă va fi a doua, dacă vom găsi resurse sau cine va trebui să găsească resurse pentru a nu interveni asupra bugetului federaţiei', a adăugat Belu.

"NU MĂ ŢIN DE SCAUN"
Întrebat după audieri despre referirea la o posibilă retargere din funcţia pe care o deţine la MTS, Belu a spus că nu a declarat, la audieri, că se retrage din funcţie, menţionând însă că nu se ţine de scaun.

"Nu, am zis că voi acţiona în consecinţă în funcţia pe care o am, deocamdată nu am hotărât aşa ceva. Deocamdată ce am spus aici a fost că-mi voi reconsidera poziţia faţă de administrarea ministerului şi am spus-o şi în presă şi o spun şi acum, că mult mai uşor îmi va fi să părăsesc ministerul, nu am nici dorinţa aceasta de a fi demnitar şi de a urca pe scara demnităţii politice şi îmi va fi mult mai uşor să plec de aici decât am plecat de la lot. Nici nu mă gândesc acum la ce voi face", a spus Belu.

Referitor la remarca sa de la audieri că nu se ţine se scaun, Octavian Belu a menţionat că acest lucru îl spune de trei ani de zile.

×
Subiecte în articol: politic belu