x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Biroul Electoral Central a respins înfiinţarea USD. Ponta: Vom respecta decizia

Biroul Electoral Central a respins înfiinţarea USD. Ponta: Vom respecta decizia

de Agerpres    |    03 Mar 2014   •   17:56
Biroul Electoral Central a respins înfiinţarea USD. Ponta: Vom respecta decizia

Biroul Electoral Central a respins înfiinţarea formaţiunii politice USD (Uniunea Social Democrată), din cauza asemănării acestei denumiri cu cea de USL (Uniunea Social Liberală), a anunţat Antena 3.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat că va respecta decizia Biroului Electoral Central cu privire la înregistrarea acestei alianţe, deşi i se pare ciudat respingerea denumirii, dat fiind că USL nu va participa la alegeri.

"O să schimbăm (numele USD - n.r.), dar din păcate nu participă USL în alegeri. Deci, USD e asemănător cu cine? USL nu participă la alegerile europarlamentare. O să studiem. Vom respecta decizia BEC şi până acum oamenii ştiu foarte bine care este lista noastră de candidaţi, care sunt simbolurile. Nu cred că acest lucru afectează într-un fel sau altul votul de pe 25 mai", a spus Ponta. 

Contestaţia la BEC cu privire la denumirea USD a fost contestată de Partidul Naţional Liberal.

Potrivit purtătorului de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, protocolul a fost respins pentru că aceeaşi denumire - USD - a fost folosită la alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat din 1996.


×