x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blackout în România. Noi declarații ale ministrului Energiei

Blackout în România. Noi declarații ale ministrului Energiei

de Redacția Jurnalul    |    05 Dec 2022   •   18:30
Blackout în România. Noi declarații ale ministrului Energiei

În România nu există riscul unei pene majore de curent, a unui blackout, în aceaastă iarnă, a dat asigurări ministrul Energiei Virgil Popescu, luni, într-o conferință de presă.

Ministrul a spus că există stocuri de apă suficiente în lacurile de acumulare și de cărbune, și că nu vor fi probleme nici în aprovizionarea cu petrol, gaze naturale și carburanți auto.

„Toate rafinăriile vor procesa țiței care nu provine din Rusia, România a devenit independentă de țițeiul rusesc”, a precizat Popescu, în contextul în care Europa a adoptat un embargo asupra petrolului din Rusia.

Stocurile de gaze sunt suficiente, iar România devine un hub de gaze regional, a spus ministrul.

Ministrul a adăugat că România lucrează, alături de alte state, la o formulă de calcul a prețului gazelor naturale, care ar urma să fie prezentată în cadrul unui consiliu extraordinar pe energie al UE, unde se va discuta despre plafonarea preţului la gaze.

Plafonarea prețului la gaze propusă în prezent este o invitație la creștere, și lucrăm la o formulă de calcul care ține cont de bursele internaționale”, a spus Popescu, care a precizat că România se află în grupul statelor care doresc plafonarea.

(sursa: Mediafax)

×