x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Borbely: În proiectul de Constituţie sunt patru articole foarte importante pentru comunitatea maghiară

Borbely: În proiectul de Constituţie sunt patru articole foarte importante pentru comunitatea maghiară

de Agerpres    |    12 Feb 2014   •   17:56
Borbely: În proiectul de Constituţie sunt patru articole foarte importante pentru comunitatea maghiară

Vicepreşedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, a declarat miercuri, la Sfântu Gheorghe, că în proiectul noii Constituţii sunt cuprinse patru articole foarte importante pentru comunitatea maghiară, printre acestea numărându-se statutul de autonomie culturală şi dreptul de a-şi folosi liber simbolurile identitare.

Borbely Laszlo a menţionat că este de apreciat faptul că în cadrul discuţiilor purtate pe marginea proiectului au fost acceptate propunerile venite din partea UDMR, în calitate de reprezentant al comunităţii maghiare.

"Sunt patru articole foarte importante pentru noi şi apreciem că majoritatea, care poate decide şi fără noi, a acceptat propunerile noastre. Este vorba despre statutul de factor constitutiv al statului, unde minorităţile naţionale sunt într-o companie foarte onorabilă alături de culte şi Casa Regală, e vorba de a utiliza simbolurile naţionale, mai este prevederea cu statutul de autonomie culturală care ţine de identitate şi care este de asemenea foarte importantă şi, în sfârşit, dar nu la urmă, prevederea referitoare la acele subdiviziuni care se pot forma în interiorul regiunilor pe baza unor identităţi sau alte criterii. Sunt paşi importanţi în ceea ce priveşte identitatea naţională", a declarat Borbely Laszlo. 

×
Subiecte în articol: laszlo borbely udmr